Fordele ved en centreret mus

RollerMouse Pro and Balance Keyboard

published

Lige så mange ulemper, der er ved at bruge en standardmus, lige så mange fordele er der ved at bruge en centreret, ergonomisk korrekt mus. Måske endda flere!

Den største er nok, at den centrerede mus hjælper dig med at passe godt på din krop og undgå skader. Men der er flere andre fordele ved en centreret mus.

Læs også: Derfor er en ergonomisk mus investeringen værd


Hjælper på den naturlige arbejdsstilling

En centreret mus er, som navnet afslører, placeret centreret foran dig ved dit tastatur, og så har den en rullestav.

Ved at have musen placeret der er din krop automatisk i den rigtige arbejdsstilling - modsat når du bruger en traditionel mus, som du hele tiden skal række ud efter, og som giver vrid og overstræk i underarm og håndled.

Forebygger og reducerer smerter

Når du bruger en traditionel mus belaster du flere områder på din krop; underarm, håndled, hånd, nakke og skuldre. Samtidig er arbejdet med en computermus gentaget arbejde, som giver en stor belastning.

Se vores udvalg af centrerede mus her

Fysioterapeut Stuart Nottingham anbefaler en centreret mus som værktøj til at reducere smerte og ubehag.

Grunden til dette er, at en centreret mus bringer arbejdet ind i en arbejdszone, hvor man holder armene tæt til kroppen, og som giver bedre mulighed for at opretholde en god arbejdsposition. Samtidig er hånden afslappet i arbejdet, når man bruger en centreret mus.

Hvis du har smerter, anbefaler han, at du går til lægen, men understreger også, at de fleste smerter kan reduceres ved blot at indføre gode, ergonomiske løsninger i dit arbejde.

Læs også: Forebyg smerter i håndled ved kontorarbejde 


Mindsker sygefraværet

Smerter grundet dårlige eller manglende ergonomi i arbejdet fører ofte til sygefravær, fordi stillesiddende, monotont arbejde medfører spændinger og belastning i nakke og skulderområdet - og i den arm, man bruger til musen. En centreret mus både forebygger og lindrer de belastningsskader og -smerter, som en traditionel mus ofte medfører.

Derfor kan man mindske sygefraværet betydeligt ved at bruge en centreret mus, der hjælper din krop til at arbejde i mere naturlige stillinger i en ergonomisk god arbejdszone.

Skaber bedre medarbejdere

Når du slipper for smerter, kan du være fuldt fokuseret på dit arbejde - og undgå begrænsninger. Både på arbejde og i fritiden. For smerter forårsaget på arbejde forsvinder jo ikke bare, når du har fri. Tværtimod er de der hele tiden, og smerter dræner os for energi.

Selve den centrerede mus afhjælper også træthed, da hele din arbejdsstilling bliver mere afslappet ved at bruge den.

"Fysiske smerter nedsætter livskvaliteten og bliver for nogle noget, der påvirker deres liv i længere perioder,” fortæller Jarle Marheim HMS-rådgiver i Norge.

Skaber variation i dit arbejde

RollerMouse hjælper dig med at skabe variation i dit arbejde, fordi du kan bruge begge hænder til at styre musen. Modsat en traditionel mus, som kun styres med én hånd.

Den tilpasser sig automatisk skærmen, så du kan uden problemer arbejde på flere skærme. Derudover har den et væld af forprogrammerede knapper, der mindsker belastning, så du kan minimere klik, der er en større belastning end man lige tænker.