Derfor er en ergonomisk mus investeringen værd

Why an ergonomic mouse is worth the investment

published

Mange synes, at en ergonomisk mus er for stor en investering. Vi tror dog på, at du vil opleve, at den i længden er (mere end) pengene værd.

Ved første blik på prisskiltet, konkluderer mange, at en ergonomisk mus er for stor en investering. Og ja, en ergonomisk mus er ofte dyrere end en traditionel gammeldags mus. Men det er der selvfølgelig en grund til. 

I denne artikel gennemgår vi, hvorfor priserne på ergonomiske mus er, som de er, og hvorfor vi tror på, at du også vil synes, det var investeringen værd at skifte din gamle, vante mus ud med en ergonomisk moderne mus.

Læs også: Undgå skader og spar penge: Effekten af en ergonomisk korrekt arbejdsstation

Hvad koster en ergonomisk mus?

Når du shopper – om det er i supermarkedet efter mad eller online efter børnesko – er noget af det første, du kigger efter garanteret prisen. Det er klart. De fleste af os vil gerne vide, hvor meget vi skal have op af lommen og sikre, at vi synes prisen er fair, inden vi lægger produktet i kurven. 

Hvad du skal betale afhænger dog først og fremmest af, hvad dine individuelle behov er, og derfor afhænger prisen af, hvilken mus du ender med. Én type ergonomisk mus - og dermed én pris - er perfekt til din kollega, mens en anden mus og en anden pris er perfekt til dig. 

På bundlinjen handler det altså om, at finde det rigtige musse-match.

gratis guide - ergonomisk tjekliste

Inden vi tager fat på selve musse-match-delen, tager vi dog lige tyren ved hornene og forsøger at svare på den del af spørgsmålet, som ofte står i første række, nemlig: Hvorfor er ergonomiske mus “så” dyre? 

Det korte svar er, at prisen er fastsat med udgangspunkt i kvaliteten, og det arbejde og den mængde forskning, der ligger til grund for produktet.

Trustpilot Review Rollermouse Red Plus - virker fremragende


Og så tilbage til musse-matchet. 

Hvis du har problemer med smerter i skulder og nakke, kunne det være en centreret mus, som var det rigtige valg for dig. Er det derimod smerter i dit håndled eller i dine fingre, som volder dig de største udfordringer, så kunne det være, at en vertikal mus var en bedre løsning for dig. 

Men ærlig talt, så er det rigtige match lige så individuelt som morgensmadpræferencer - én vil have yoghurt med müsli, en anden vil have havregryn med mælk, en tredje vil have greenies og en fjerde vil slet ikke have noget.

Vi anbefaler derfor i overensstemmelse med Arbejdstilsynet, at du prøver mulighederne af, inden du beslutter dig. Det giver dig den bedste forudsætning for at investere i den ergonomiske mus, som passer bedst til dig. 

Er en ergonomisk mus investeringen værd? 

Hos Contour Design gør vi, hvad vi kan for at sikre, at de penge du eller din virksomhed bruger på ergonomi, bliver brugt allermest fornuftigt.

Derfor er kvalitet i materialevalg helt grundlæggende for vores produkter. Det betyder, at vores mus holder længe og ikke skal skiftes ud, inden I har kunnet nå at trykke copy-paste ti gange og lære jeres nye mus at kende. Og det er også derfor, at vi har to års garanti og tilbyder en gratis prøveperiode.

En anden helt afgørende ting i vores produkter er selvsagt ergonomien. Mennesker er forskellige og derfor er behovene også forskellige.

En vigtig ting i forhold at være et godt ergonomisk produkt er muligheden for variation i arbejdet. Ligesom du ved hæve-/sænkebord skal kunne tilpasse højden og rejse dig op og sætte dig ned, som det passer dig, skal du også kunne tilpasse din mus og dit arbejde med musen efter behov og gerne flere gange i løbet af dagen. Og det kan vores produkter. 

Du kan få hjælp til at indstille dit Contour Design produkt i vores produktmanualer eller ved at kontakte support.

Resultatet af ergonomisk korrekt arbejde vil være færre belastningsskader og dermed mindre sygefravær. For selvom det ikke er decideret farligt, at arbejde ved en computer, så kan fastlåste arbejdsstillinger, som ofte er en konsekvens af forkert udstyr, belaste uhensigtsmæssigt og give smerter i nakke, skuldre, ryg, håndled og fingre. 

prøv en ergonomisk mus gratis


Godt ergonomisk udstyr er en langsigtet investering 

Sygemeldinger er både dyre og irriterende. Det kan vi hurtigt konstatere. 

Dyre for virksomheden, som i den første periode betaler løn til medarbejderen, som er syg, og ofte også er nødt  til at hyre og betale til en anden, som tager over for den sygemeldte.

Irriterende for medarbejderen, som døjer med smerter ved en så simpel og ofte fuldkommen selvfølgelig ting som at udføre sit arbejde. 

Derfor er det også klart, at begge parter gerne vil undgå sygemeldinger. Og her kan investering i gode ergonomiske forhold på arbejdspladsen altså komme til undsætning. Såfremt sygemeldingen eller smerterne er udløst af uhensigtsmæssige ergonomiske forhold, naturligvis.

Gode ergonomiske forhold kan nemlig hjælpe med at komme skaden i forkøbet, eller afhjælpe den smerte, som allerede er opstået. 

Sagt med andre ord. Den rette ergonomiske investering kan blive den bedste investering for både virksomhed og medarbejder.

Vidste du:
For at sidde ergonomisk korrekt på dit arbejde og undgå overbelastning af nakke, skuldre og arme, skal du bl.a. have armene ind til kroppen og hænderne foran kroppen.
Skærmarbejde, Danske Fysioterapeuter 2008

Prisen på prisskiltet er altså én ting. En anden er, hvad du risikerer at komme til at betale i tabt arbejdskraft og potentielle sygemeldinger, hvis du ikke investerer i forebyggelse og god ergonomi.