Fordele ved en vertikal mus

Benefits of a vertical mouse

published

Det er ingen nyhed, at brugen af den klassiske mus, som vi kender den, giver skader, som kan være langvarige og svære at komme af med. En vertikal mus er ergonomisk udformet og sikrer derfor, at du arbejder under de bedst mulige forhold. 

En vertikal mus ser anderledes ud med god grund

En ergonomisk computermus har til formål at øge komfort og naturlige arbejdsstillinger frem for minimalisme og unødvendige gaming features. Derfor vil du med stor sandsynlighed opleve, at en vertikal mus ser anderledes ud, end dem du ellers er vant til at se, og det er det anderledes design, der på sigt kan hjælpe dig med at passe bedre på dig og din krop. 

Vidste du: 
”To ud af tre kontoransatte oplever fysiske smerter som ondt i nakke eller håndled på jobbet”
Kilde: Avisen.dk

Listen med fordele er lang

Vi har listet en række fordele, du kan opnå ved at skifte til en vertikal mus. Listen er lang, og det er der en god grund til - den vertikale mus er nemlig designet meget omhyggeligt for at opnå de bedste resultater samt afhjælpe de fysiske problemer, kontorarbejdere ofte døjer med.

prøv en vertikal computermus

Ved at skifte til en vertikal mus, opnår du følgende fordele:

  • Forebyggelse og reducering af smerter og belastningsskader som for eksempel ondt i nakke og håndled
  • Undgå ekstra sygefravær på arbejdet 
  • Du slipper for omkostninger til massage og fysioterapi
  • Mere præcision i dit arbejde
  • Justerbare og ergonomiske fordele

Kilde: Jarle marheim HMS-rådgiver (helse, miljø og sikkerhed) i Norge. 


Forebyg og reducer skader

En vertikal computermus skåner kroppen, så du slipper for trætte muskler og ømme håndled. De fleste, der bruger meget tid foran computeren, kender til utilpashed og en øm fornemmelse.  

Du slipper meget let for gener, hvis du skifter til en vertikal mus, da den påvirker kroppen, så du sidder mere ergonomisk korrekt. Derudover mindsker den risikoen for belastningsskader, som på sigt kan give sygefravær og kroniske skader som musearm (lateral epicondylitis) eller generelle muskelsmerter. 

Læs også: Hvad er musearm og belastningsskader

Jarle Marheim HMS-rådgiver i Norge udtaler i forbindelse med forebyggelse af smerter: ”En vertikal mus kan være fordelagtig at bruge, som forebyggende, da denne mus giver dig mulighed for at have en mere naturlig position i håndleddet. Dette har vist sig at være forebyggende mod de mest almindelige kontorlidelser som smerter og ubehag i underarmen og hånd/fingre.  

På samme tid fungerer en vertikal mus som for eksempel Unimouse, således at man varierer brug af musen mere end med en traditionel computermus. Variation er det vigtigste, enhver kontorarbejder skal fokusere på i forhold til at reducere smerter og skader.”

Undgå ekstra sygefravær på arbejdet 

Det kan være svært at være effektiv og præstere på arbejdet, hvis du ofte har sygefravær på grund af smerter, som kommer igen. Den vertikale mus hjælper dig med at holde fokus på det vigtige, nemlig dit arbejde og dit fysiske velvære.

Slip for omkostninger til massage og fysioterapi

Når først skaden er sket, skal den behandles, hvilket kan være både omkostningsfuldt og tidskrævende. En ting er, at det er en stor omkostning at besøge en fysioterapeut, en anden er, at det tager tid, og ofte skal du afsted jævnligt for at behandlingen virker. Det hjælper den vertikale mus på, så du kan bruge tid og penge på noget andet. 

Mere præcision i dit arbejde

Udover at mindske gener og smerter påvirker den vertikale mus også præcisionen i dit arbejde. Musen er udformet på en måde, der bevirker, at du meget lettere og hurtigere kan navigere rundt og dermed opnå bedre resultater.  

Læs også: Få helt styr på præcisionsarbejdet med en vertikal mus


Justerbar og ergonomiske fordele

Musen har rigtig gode justerbare funktioner, der blandt andet betyder, at du får et mindre tryk på håndledet, når du bruger musen, og din tommelfinger får samtidig et naturligt hvilepunkt.  

Selvom en computermus er meget lille, kan valget af den helt rigtige mus altså have meget stor betydning for dig og dit velvære.  

Er du en af dem, der har fået smerter af klassisk kontorarbejde? Så kan du læse meget mere om, hvordan en vertikal mus kan hjælpe her.