Kom af med smerter med en vertikal mus

Corporate woman with wrist pain at work

published

Vi har gode nyheder til dig. Med en vertikal mus kan du komme af med smerter ved arbejde med mus. 


Er du en af dem, som har oplevet smerter ved arbejde med mus? Det er der rigtig mange, der har og stadig oplever. Faktisk oplever to ud af tre kontoransatte fysiske smerter såsom ondt i nakke eller håndled på jobbet.  

Vidste du: 
”De mest almindelige lidelser der opstår ved forkert brug af computermus er musearm (lateral epicondylitis) og generelle muskelsmerter.”  
Kilde: Jarle Marheim, HMS-rådgiver  (helse, miljø og sikkerhed) 

Jarle Marheim HMS)-rådgiver i Norge sætter her ord på de mest almindelige smerter, som opstår ved arbejde, hvor der arbejdes meget med brug af computermus og tastatur:  

  • ”Smerter i underarmen og håndleddet er ret almindeligt blandt dem af os, der arbejder meget med tastaturet og computermusen. Det kan være, hvad vi populært kalder musearm eller generelle muskelsmerter, der opstår som konsekvens af monotont arbejde, hvor man sidder i samme position for længe."
  • "Du kan også få smerter og ubehag i skulder og nakke, da forkert stilling i hånden/armen forplanter sig opad, så vi ofte antager en anden forkert stilling.”
  • "Fysiske smerter nedsætter livskvaliteten og bliver for nogle noget, der påvirker deres liv i længere perioder."  
  • Mange af os har stillesiddende jobs foran computeren og får ikke skiftet stilling nok i løbet af dagen. Det sætter sig i kroppen, og det kan være svært at få genopbygget og fjernet de lidelser, der opstår som effekt af dette."  

Men der er noget, du kan gøre for at undgå smerter i de dele af kroppen, der bliver mest belastet i løbet af dagen, nemlig hånd, arm og nakke. Hvis du synes det lyder tiltalende, så er det bare med at læse videre, for en vertikal mus kan afhjælpe dette.  

prøv en ergonomisk vertikal mus i dag

Hvordan kan en vertikal mus lindre smerter og forebygge skader?

"Arbejdsstillinger er alfa og omega, når det gælder ergonomi, og sikrer dig et større overskud efter en lang arbejdsdag," siger Jarle Marheim HMS-rådgiver i Norge. 

De tre vigtigste funktioner der lindrer smerter og forebygger skader er: 

  • Vinklen 
  • Støtte til tommelfingeren 
  • Personligt tilpassede indstillinger


Vinklen er altafgørende 

Det virkelig smarte ved en vertikal mus er, at du kan justere hældningen i en hvilken som helst vinkel fra 35 til 70 grader og på den måde skifte stilling i løbet af dagen. Derfor er musen en fantastisk løsning til lindring af smerter ved arbejde med netop mus.  


Støtte til tommelfingeren

Den justerbare tommelfingerstøtte kan justeres i alle retninger, ud/ind, op/ned, frem/tilbage, hældning og rotation. Denne feature sørger derfor for at mindske gribesmerter og fjerner tryk på tommelfingerens rodled, hvilket resulterer i, at belastningsskader mindskes, og du kan holde afslappet om musen. 


Indstil præcis efter dig og dine behov 

Du kan indstille musens knapper efter behov, og derved kan du få den arbejdsstilling i hånden, som passer perfekt til dig. Efter indstillingen har du en fuldstændig tilpasset mus, der ligger perfekt i hånden.

Der findes rigtig mange fordele ved at anvende en vertikal mus, og dem kan du læse meget mere om her.