Ofte stillede spørgsmål (FAQ) - Contour Design

Frequently Asked Questions

For at rengøre din Rollermouse anbefaler vi, at du følger rengøringsvejledningen, som du finder via nedenstående link. Vigtigt! – Det er vigtigt, at du ikke benytter skrappe rengøringsmidler eller håndsprit på din Rollermouse. Vi anbefaler, at du benytter en Air duster og antibakterielle renseservietter. Følg rengøringsvejledningen: – Red/Red plus – Free3 – Pro3

Video af almindelig rengøring  af RollerMouse Red/Red plus:

Video af desinfektion af RollerMouse:

Was this article helpful? 1 0

Håndledsstøtterne er lige til at tage af med henblik på rengøring eller udskiftning. Ved rengøring må du kun bruge milde produkter, som f.eks. sulfo. Hvis du ønsker at udskifte håndledsstøtterne, kontakt venligst nærmeste RollerMouse-forhandler.

 Video af almindelig rengøring  af RollerMouse Red/Red plus: Video af desinfektion af RollerMouse:
Was this article helpful? 1 0

Kontakt os for at få tilsendt ekstra knapdæksler til den knap, der sætter sig fast, inden du går videre med anvisningerne.

Vejledningen til udskiftning af knapper finder du her

Was this article helpful? 1 0

Støv/hår/snavs på sensoren kan få cursoren til at bevæge sig i ryk. Hvis du rengør sensoren, vil det sandsynligvis afhjælpe problemet.

Følg rengøringsvejledningen:

– Red/Red plus
– Free3
– Pro3

 
Video af almindelig rengøring  af RollerMouse Red/Red plus:

Was this article helpful? 0 1

Din RollerMouse kan være indstillet forkert, prøv at følge disse instruktioner:

Hold knappen til indstilling af cursorhastighed (DPI) og knappen KOPIÉR inde, indtil LED-animeringen viser den aktuelle indstilling. Slip knappen KOPIÉR, og tryk den ind igen for at veksle mellem de øvrige indstillinger.

En LED blinker længst til højre for at indikere, at den er indstillet til MAC.En LED blinker længst til venstre for at indikere, at den er indstillet til PC.En LED blinker til begge sider i midten for at indikere, at den er indstillet til HID.

Bemærk! Hvis du bruger fjernskrivebord, skal du downloade driveren.

Was this article helpful? 0 1

Prøv at tilslutte din dongle til computeren via den USB-forlænger, der fulgte med produktet.Kontrollér, at du har tilsluttet din dongle til en indgang af typen USB 3.0 (blå indgang) eller USB 2.0 (sort indgang).

USB 3.0-indgange har ofte en højere frekvens af radiointerferens end USB 2.0., hvilket kan være årsagen til de forsinkede bevægelser (lagging).

Was this article helpful? 0 2

I din produktmanual kan du se, hvordan du ændrer cursorhastigheden og de øvrige hastighedsindstillinger.

Du finder produktmanualen til din enhed på vores supportside her.

Was this article helpful? 0 0

For at ændre knapfunktionerne manuelt skal du have den seneste driver.

Alle vores drivere findes på vores driverside, som du finder her.

Was this article helpful? 0 0

Klikfunktion, klikmodstand og kliklyd* kan justeres på RollerMouse.

Følg instruktionerne i produktmanualen her.

*(gælder kun Red/Red plus)

Was this article helpful? 0 0

Musen kan opføre sig unormalt, afhængigt af hvor den er tilsluttet. Hvis du tidligere har været i stand til at anvende den i det samme miljø, er det dog næppe det, der er årsagen.

Tilslut musen direkte til computeren for at opnå den mest effektive forbindelse.

Der kan opstå konflikter, hvis den tilsluttes via en KVM-switch, en dockingstation eller en USB-hub.Visse programmer har også en tendens til at forårsage problemer med RollerMouse, blandt andet VMWare og Paradox.

Endelig kan drivere til anden software også skabe problemer, især drivere til andre pegeredskaber. Hvis du har anvendt andre enheder, skal du sikre dig, at softwaren er helt afinstalleret.

Was this article helpful? 0 3

Hvis du har flyttet rullestaven helt til venstre eller højre og gerne vil have mulighed for at flytte cursoren endnu længere, kan du forsigtigt tvinge rullestaven i den ønskede retning, indtil du hører et svagt klik. Det aktiverer end detection, hvorefter cursoren frit kan bevæges hvor som helst på skærmen. Slip rullestaven, når cursoren er dér, hvor du vil have den.

Hvis du synes, at din cursor ofte er uden for rullestavens rækkevidde, kan den valgte cursorhastighed være for lav.

Was this article helpful? 0 0

På nuværende tidspunkt er ingen af vores RollerMouse-produkter udformet til at være kompatible med KVM-switches. På grund af den måde, som visse KVM-switches er lavet på, er det muligt, at din RollerMouse alligevel viser sig at være kompatibel. RollerMouse er dog ikke designet til at blive anvendt i kombination med en KVM-switch.

De fleste KVM-switches skal vælge, om inputenheden er et tastatur eller en mus, hvilket fører til problemer, når man tilslutter en RollerMouse. På trods af dette kan der dog findes KVM switches, som er i stand til at genkende andre enheder end en standardmus eller et standardtastatur.

Du er velkommen til at kontakte os for at få flere detaljer.

Was this article helpful? 0 0

Alle RollerMouse-produkter er forprogrammeret med smarte knapfunktioner. Den indbyggede software giver brugerne den mest ergonomiske konfiguration af knapfunktioner, så produktet er lige til at tilslutte og bruge.

Du har dog mulighed for at ændre knapfunktionerne manuelt ved hjælp af driveren for at opnå endnu større funktionalitet og variation.

RollerMouse-modellerne Free3, Pro3 og Red har alle indbygget PC- og Mac-indstilling. I vores produktmanualer, som du finder online her, kan du se, hvordan du skifter mellem PC- og Mac-indstilling.

Was this article helpful? 0 0

Prøv at tilslutte din dongle til computeren via den USB-forlænger, der fulgte med produktet.Kontrollér, at du har tilsluttet din dongle til en indgang af typen USB 3.0 (blå indgang) eller USB 2.0 (sort indgang).

USB 3.0-indgange har ofte en højere frekvens af radiointerferens end USB 2.0., hvilket kan være årsagen til de forsinkede bevægelser (lagging).

Was this article helpful? 0 0

Under visse omstændigheder kan forbindelsen mellem din trådløse enhed og USB-donglen blive afbrudt eller forsvinde. I så fald kan du være nødt til at genoprette forbindelsen.

Følg vejledningen til parring af enheder:

– Balance Keyboard WL

 

– RollerMouse Red WL

 

– RollerMouse Free3 WL

 

– Unimouse WL

 

– Contour Mouse WL

 

Bemærk: For at forbedre den trådløse forbindelse og mindske forsinkelse af bevægelser (lag) skal du forbinde donglen direkte til din computers USB-port med den USB-forlænger, der medfølger i emballagen.

Was this article helpful? 0 3

Ja, Contours trådløse tastatur er sikret med kryptering.

Kommunikationen mellem donglen og det trådløse produkt (2,4 GHz) er sikret med en AES 128 bit-algoritme, som er en industristandard, når det kommer til kryptering af forbrugerenheder.

Under parringsprocessen genereres og udveksles en tilfældig krypteringsnøgle mellem donglen og den trådløse enhed, og nøglen gemmes og bruges efterfølgende til at sikre kommunikationen. Parringsprocessen holdes sikker ved, at den kun sker efter brugeranmodning og holdes indenfor meget kort rækkevidde, der forhindrer aflytning.

Was this article helpful? 0 0

Ja, alle vores kablede* RollerMouse-produkter har en tynd klienttilstand. Følg nedenstående vejledning:

– Red/Red plus – Free3– Pro3 

*trådløse RollerMouse-produkter har ikke denne tilstand og fungerer muligvis ikke på tynde klienter.

Was this article helpful? 0 0

De korte tastaturstøtter er fastgjort til de lange tastaturstøtter. 

tastaturstøtte

Hvis du vil anvende de korte tastaturstøtter, skal du først afmontere dem fra de lange tastaturstøtter.

Was this article helpful? 0 0

Her er nogle tips til problemløsning:

 • Sørg for, at USB-kablet er tilsluttet direkte til din computer og ikke til en USB-hub eller en dockingstation.
 • Prøv at tilslutte din RollerMouse til en anden USB-indgang eller at genstarte computeren.
 • Prøv at tilslutte din RollerMouse til en anden computer.
 • Kontrollér, at du ikke har en anden musedriver liggende på din computer. Den kan interferere med din RollerMouse.
 • Prøv at tilslutte en anden RollerMouse til din computer (og omvendt).Hvis problemet kun opstår, når RollerMouse er tilsluttet din computer, er det sandsynligvis din computer, der forårsager problemet.

  Hvis problemet med din RollerMouse optræder på samme måde på alle andre computere, er det sandsynligvis din RollerMouse, der forårsager problemet.

  Hvis problemet ikke forsvinder, kan du kontakte os her for at få hjælp.

Was this article helpful? 1 0

Vi anbefaler altid tilslutning direkte til computer for at opnå bedste forbindelse.

Der kan opstå uregelmæssigheder i forbindelsen, hvis den tilsluttes via en dockingstation, USB-hub eller en KVM-switch,

Oplever du regelmæssigheder i forbindelsen mellem musen og dockingstation, prøv da at tilslutte musen direkte til din computer og se om det giver en ændring. 

Was this article helpful? 0 0

For at lave justeringer på Unimouse, bedes du følge denne justeringsvejledning.

 
I denne video viser vi også hvordan du gør:

Was this article helpful? 0 0

Prøv at oplade batteriet ved at forbinde Unimouse til computeren med USB-opladerkablet.

Sørg for, at tænd/sluk-knappen under Unimouse er indstillet til “ON”, og at musen er sluttet til computeren med USB-kablet eller den trådløse modtager/dongle.

Hvis dette ikke virker, skal du prøve at genskabe Unimouse med den trådløse USB-modtager/dongle.Se hvordan du parrer Unimouse her

Was this article helpful? 0 1

Du kan ændre markørhastigheden ved at bruge den ovale knap på baseenheden af Unimouse. Der er 10 forskellige hastighedsindstillinger, fra langsom (800dpi) til hurtig (2800dpi).

Was this article helpful? 0 0

Ja du kan. Du kan skifte mellem midterklik (standard) og dobbeltklik ved at holde den ovale markørhastighedsknap inde og samtidig trykke en gang på den midterste knap. Gentag processen for at skifte tilbage igen.

Was this article helpful? 0 0

Ja du kan. For at gøre dette skal du downloade den nyeste driver fra vores hjemmeside, og derfra kan du ændre funktionerne på hver knap. Når du har tilpasset knapperne, skal du huske at trykke “Apply” og derefter “Close” for at gemme dine indstillinger.

Was this article helpful? 0 0

Kontakt venligst vores support-afdeling.

Was this article helpful? 0 0

Tilslut Unimouse Wireless til din computer ved hjælp af det USB-opladerkabel, der fulgte med i kassen. Unimouse Wireless er fuldt opladet på ca. 2 timer

Was this article helpful? 0 1

Det tager cirka 2 timer at oplade Unimouse Wireless.

Was this article helpful? 0 0

Hvis du har problemer med dit batteri, bedes du kontakte vores support-afdeling.

Was this article helpful? 0 0

Batteriet holder én måned.

Was this article helpful? 0 0

Apple-computer med macOS 10.10 eller nyere.Windows-kompatibel PC med Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Was this article helpful? 0 0

Hvis du har Windows 10 som styresystem, vil systemet automatisk deaktivere Multimedia Controller-processerne.Åbn joblisten, vælg fanen Start, og find Multimedia Controller-processerne. Sørg for, at de er sat til AKTIVÉR.

Processer på joblisten

På joblisten skal du klikke på filen og starte et nyt job.

Derefter skal du finde og åbne Multimedia ControllerHelper. Local Disc (C:) > Program Files (x86) > Contour Multimedia Controller

Was this article helpful? 0 0
 • Det første, du skal gøre, er at vise skjulte filer i Windows. Dette link viser, hvordan du gør https://support.microsoft.com/en-us/help/14201/windows-show-hidden-files.
 • Derefter skal du åbne mappen med makroer. C drive > ProgramData > Contour Design > Macros
 • Find den makro, som du vil kopiere, højreklik, klik på Kopiér, og indsæt den i mappen. Dermed opretter du en kopi af makroen fra driveren. Hvis du ændrer filnavnet i denne mappe, ændres filnavnet i driveren ikke, så du kan nøjes med at give filerne et nyt navn i driveren.
 • Gentag kopieringen, så mange gange det er nødvendigt, og foretag de nødvendige ændringer i driveren (nyt filnavn og ændringer af tastetryk).
Was this article helpful? 0 0

Hvis du arbejder med Flip-Q Pro telepromptersoftware, skal du være opmærksom på, at Contour Multimedia Controller kun fungerer, hvis du anvender den downloadede version af softwaren. Brugere har rapporteret om problemer ved brug af den version af Flip-Q Pro telepromptersoftwaren, der ligger på en USB-stick. Disse problemer lader kun til at forekomme i Windows-baserede systemer.

Hvis du har problemer med Multimedia Controller PRO eller Multimedia Controller Xpress, når du anvender den version af Flip-Q Pro telepromptersoftwaren, der ligger på en USB-stick, kan du kontakte Prompter People.

Was this article helpful? 0 0

Ikke i øjeblikket, vi fokuserer primært på Mac og Windows.

Was this article helpful? 0 0

Desværre ikke. Contour Multimedia Controller fungerer ved at generere tastetryk, som automatisk styres i retning af den applikation, der kører i forgrunden. Det gælder både for Mac og Windows.

Was this article helpful? 0 0

Vi har en oversigt over Multimedia Controller-indstillingsfiler, som kan downloades til Windows her og Mac her. Vælg indstillingerne for det program, du ønsker at anvende, og se på side 5 i Multimedia Controller produktmanual, hvordan du importerer dem. Hvis det program, du anvender, ikke er med på listen, kan du oprette dine egne indstillinger ved at følge instruktionerne på side 2 og 3 i produktmanualen eller kontakte os for at få yderligere hjælp.

Was this article helpful? 0 0

Disse informationer kan også findes i forummet her.

Windows:1. Download filen2. Udpak filen, og tjek dens placering3. Åbn Contour Multimedia Controller Control Panel, og klik på Options4. Vælg Import Settings

5. Gå til den placering, som du noterede dig på trin 26. Vælg filen med indstillinger7. Klik på Open på skærmen8. Klik på Apply på skærmen (meget vigtigt)

Mac v3-driver1. Download filen2. Udpak filen, og tjek dens placering3. Åbn Contour Multimedia Controller-appen, og klik på Settings Management Tools(i nederste venstre hjørne af Multimedia Controller App-vinduet)

4. Vælg Import Settings

5. Gå til den placering, som du noterede dig på trin 26. Vælg filen med indstillinger (filen har endelsen .multimediacontrollerSettings, for eksempel Final Cut Pro X.multimediacontrollerSettings).7. Klik på Open på skærmen

Mac v2.2-driver og tidligere1. Download filen2. Udpak filen, og tjek dens placering3. Åbn Contour Multimedia Controller Control Panel, og klik på Options4. Vælg Import Settings5. Gå til den placering, som du noterede dig på trin 26. Vælg filen med indstillinger7. Klik på Open på skærmen

Was this article helpful? 0 0

Kontrollér, at Multimedia Controller-ikonet er synligt på proceslinjen. Ikonet kan eventuelt være skjult. Klik på pil op, og træk Multimedia Controller-ikonet til proceslinjen.

Når Multimedia Controller-ikonet er synligt, skal du åbne det program, som du ønsker at bruge sammen med Multimedia Controller. Hvis programmet allerede er åbent, skal du klikke på programvinduet for at aktivere det. Klik derefter på ikonet for at se, hvilken indstillingsfil der er sat et flueben ud for.

Was this article helpful? 0 0

Skulle du have mistet nogle af dine Shuttle-knapdæksler, kan vi sende nogle nye til dig, såfremt den er samlet i Kina. 

Hvis den er samlet i Kina, har vi reservedele til din Shuttle, og du kan i dette tilfælde udfylde nedenstående formular med følgende informationer: 

Virksomhedens navn

Kontaktperson

Leveringsadresse (ikke postboks)

Postnummer

By

Emailadresse

Mobiltelefonnummer

Hvis der skulle stå made in Taiwan, har vi desværre ikke knapdæksler tilbage til den version længere. 

Kontakt os.

Was this article helpful? 0 0

Du kan downloade filen her.

Was this article helpful? 0 0

Vigtig information til brugere af Multimedia Controller PRO og Multimedia Controller Xpress:

MacOS kræver autorisation for at kunne installere drivere til din enhed. Vi anbefaler, at du afinstallerer driveren, geninstallerer driveren og derefter manuelt åbner System Preferences, klikker på Security & Privacy og derefter klikker på knappen Allow.

Hvis man ikke klikker på Allow inden for 30 minutter efter installationen af driveren, forsvinder muligheden for at vælge dette alternativ, og så er du nødt til at installere driveren igen. Når du har tilladt installation af drivere, skal du genstarte din Mac.

Hvis du stadig har problemer, kan du prøve at geninstallere driveren, klikke på Allow og derefter genstarte din Mac. Hvis det ikke løser problemet, kan det være nødvendigt at justere Mojave yderligere for at få Multimedia Controller-driveren til at fungere.

Gå til afsnittet Security & Privacy under System Preferences. På fanen Privacy under Accessibility kan du tilføje applikationer, som du vil kontrollere på din computer. Prøv at tilføje Contour-driveren på denne fane. Feedback fra vores kunder indikerer, at dette som regel løser problemet.

Afinstallation af Multimedia Controller-driveren fjerner ikke nødvendigvis alle spor efter driveren. Hvis ingen af ovenstående alternativer fungerer:

 • Kig under User & Groups, Login Items for at se, om der er et Contour-punkt med et gult advarselsikon til højre. I så fald kan du fjerne det ved at klikke på minus-tegnet.
 • Kig derefter under Security & Privacy, General Tab for at se, om du kan finde en knap, hvor du kan vælge ALLOW for Contour-driveren. Klik i så fald på knappen.
 • Geninstaller driveren, genstart computeren og se, om det gør en forskel.
 
Was this article helpful? 0 0

Dit tastatur kan nogle gange miste forbindelsen til USB-donglen. 

Det kan parres igen ved at følge denne videoguide:

Guide til hvordan du tilslutter Balance Keyboard

Was this article helpful? 1 1

Da du modtog dit keyboard lå der i æskens højre side et kabel, dette kabel er et USB forlængerkabel, det bruges blandt andet til at eliminere signal forstyrrelser med som lyder til at være det du oplever.

Vi anbefaler at du tilslutter dette kabel til din computer og sætter donglen i modsatte ende.

Dit keyboard vil fortsat være trådløst.

Was this article helpful? 0 0

Hvis dit keyboard ikke kan skrive @ eller åbner en udklipsholder skyldes det ofte at keyboardet er havnet i et andet mode. 

Was this article helpful? 0 4

Hvis dit keyboard ikke kan skrive @ eller åbner en udklipsholder skyldes det ofte at keyboardet er havnet i et andet mode. 

Was this article helpful? 0 3

Udfordringen kan løses ved en opdatering af firmwaren på keyboardet.

Det tager 30-60 sekunder at opdatere keyboardet.

Send os en mail på support@contourdesign.com så kan vi sende firmware updateren direkte til dig. 
Was this article helpful? 0 1

Ja, Contours trådløse tastatur er sikret med kryptering.

Kommunikationen mellem donglen og det trådløse produkt (2,4 GHz) er sikret med en AES 128 bit-algoritme, som er en industristandard, når det kommer til kryptering af forbrugerenheder.

Under parringsprocessen genereres og udveksles en tilfældig krypteringsnøgle mellem donglen og den trådløse enhed, og nøglen gemmes og bruges efterfølgende til at sikre kommunikationen. Parringsprocessen holdes sikker ved, at den kun sker efter brugeranmodning og holdes indenfor meget kort rækkevidde, der forhindrer aflytning.

Was this article helpful? 0 0