Er udstyret i orden? Set up til din fleksible arbejdsstation

Busy corporate office and cubicles

published

Ømme skuldre, en stiv nakke og en træt ryg efter en lang dag foran computeren. Det er en udfordring for mange, der arbejder på kontor - heldigvis kan en god arbejdsstilling og det rigtige udstyr ofte afhjælpe problemet. Også når kontoret pludselig flytter sig hver anden dag.  


Den faste kontorplads, som vi kender den, er fuldt udstyret, så vi let kan indtage den gode arbejdsstilling. 

Sådan er det ikke med de nye hybride arbejdspladser - dem hvor arbejdet den ene dag foregår ved spisebordet derhjemme, den næste på caféen og den tredje på en flyverplads på kontoret.

Det betyder, at der er opstået et behov for nyt udstyr.  

Læs også: Undgå skader og spar penge: Effekten af en ergonomisk korrekt arbejdsstation


Udstyrspakken til den ergonomiske arbejdsstation er simpel 

Når det kommer til den gode ergonomiske arbejdsstilling, er den fleksible arbejdsplads ofte en helt anden sag end den faste plads. Den fleksible arbejdsplads er stadig så forholdsvis ny for os, at vi ofte sidder sammenkrummet, med bøjet nakke og generelt i en dårlig vinkel til den lille computerskærm. 

Simpelthen fordi vi ikke har fået sat den fleksible arbejdsstation ergonomisk op. Endnu.  

Resultatet er velkendt: en øm og stiv krop.  

Heldigvis kan du med det rigtige udstyr nemt gøre din fleksible arbejdsstation mere ergonomisk, så du slipper for spændingerne og de andre problemer, der følger med en dårlig holdning.  

download vores guide til det bedste hjemmekontor


Jarle Marheim, specialist i ergonomi, understreger, at du med en basis udstyrspakke, som er kompakt nok til at pakke i tasken, let kan gøre dit skrivebord - uanset om det er på kontoret, i hjemmet eller på caféen - god og ergonomisk.

Det vigtigste er, at du får hævet din bærbare computer til den rigtige højde, så du ikke sidder med bøjet nakke. ”En laptop stand, hvor man får hævet sin computer, er vigtig, og hvis man kombinerer det med et eksternt tastatur og en mus som er centreret, så er man godt på vej,” oplyser han.

Læs også: Derfor er en ergonomisk mus investeringen værd 


Gør den gode ergonomiske arbejdsstilling til en vane 

Måske har du ligesom os haft tanken: Hvad hvis jeg lige hurtigt skal ordne noget hjemme fra spisebordet, så kan jeg vel bare sætte mig?  

Men hvor længe er det egentlig okay sidde ikke-ergonomisk? Ifølge Jarle Marheim er det bedste, du kan gøre for dig selv faktisk at gøre det til en vane at sidde rigtigt hver gang. 

Det dur ikke at sidde dårligt, fordi du bare lige skal fikse nogle småting. Ofte bliver småtingene nemlig lige til noget mere, og 1-2-3 så havde du brugt flere timer eller endda hele dagen med en dårlig vinkel til skærmen. 

Hvis du gør det til en vane altid at sætte dig godt til rette – også når det er ting, der hurtigt er klaret – er du godt på vej til den gode ergonomiske arbejdsstation, uanset om du sidder på kontoret, derhjemme eller på caféen med en cappuccino.  

Vidste du:
For at sidde ergonomisk korrekt på dit arbejde og undgå overbelastning af nakke, skuldre og arme, skal du bl.a. have armene ind til kroppen og hænderne foran kroppen.
Skærmarbejde, Danske Fysioterapeuter 2008


Gør det let at være ergonomisk korrekt 

Det kan lyde både besværligt og tungt altid at skulle have udstyr til den ergonomiske arbejdsstation med på farten. Men det behøver det faktisk slet ikke at være. 

”Mange tænker, at det er mere kompliceret end det egentlig er,”  siger Jarle Marheim og understreger, at det egentlig er simpelt at komme til at sidde godt og rigtigt uanset, hvor man arbejder fra. Og at det enkle faktisk ofte også er det bedste.

Med en Laptop Riser eller Laptop Stand, et eksternt tastatur og en centreret mus kan du hurtigt sætte dig til rette, hvor du end er. Det er altså ikke nødvendigt med hele den store udstyrspakke.  

Versionen med en Laptop Riser eller Laptop Stand, et eksternt tastatur og en mus klarer opgaven, så du kan sidde ergonomisk. Samtidig er det mobilt og let at tage med under armen, når du løbende skifter arbejdsstation.  

Vores travel kit indeholder Laptop Stand, eksternt tastatur og en centreret mus

Du kan på den måde koncentrere dig om at klare dagens opgaver i stedet for at blive forstyrret af de ømme skuldre og spændingerne i nakken.


Top tre produkter til den fleksible arbejdsstation: