Du har jo også skiftet din 80’er-telefon ud, ikke?

You've replaced your 80's phone, haven't you?

published

I årtier har der været en udvikling i forhold til indretning og kontorudstyr på kontoret. Forestil dig, at vi stadig brugte de samme telefoner, som man gjorde i 80’erne. Det er svært at forestille sig ikk’?


Når vi taler om de gamle telefoner fra i 80’erne, griner vi og mindes de store uhandy klodser. Både de stationære og de første mobiltelefoner, der kom på markedet.  Vi er gået fra store uhandy telefoner til en lille smartphone, vi altid har med os i lommen. Og der er vi, fordi teknologien udvikles med hastige skridt. Og heldigvis for det.

Vidste du: 
At den første bærebare mobiltelefon vejede 11,5 kg 
Kilde: Post & Tele museum Danmark 


Udvikling af computermusen 

Hvis vi sammenligner udviklingen af telefonen med udviklingen af computermusen, kan vi konstatere, at det er lige så utænkeligt at anvende en computermus fra 80erne som det er at arbejde med en telefon fra samme tidsperiode.  

Det der er lidt pudsigt med computermusen er, at nogen stort set stadig bruger den samme type, som man udviklede i 80’erne. Hvilket ikke er hensigtsmæssigt i dag.   

Som med så meget andet har der også været en udvikling inden for moderne ergonomiske mus. Med tiden har kontorarbejdere fået skader i arm og håndled, også kaldet musearm (lateral epicondylitis), af at hånden holdes i en bøjet vinkel og knuger om musen. Derfor er udviklingen af musen lige så relevant som udviklingen af telefonen, da den forebygger netop disse skader.

Læs også: Kom af med smerter med en vertikal mus


Den klassiske mus

Mange timer foran computeren med brug af en klassisk mus kan give smerter og langvarige skader. Når først skaden er sket, skal den behandles med korrekt hjælp fra lægen eller fysioterapeuten. Det kan være en langvarig process, som ingen af os ønsker at være i.

Vidste du: 
”Langt de fleste arbejdsskader på kontor skyldes de helt basale forhold omkring skærmen, musen og tastaturet.” 
Kilde: Dansk socialrådgiverforening 

Da der findes moderne ergonomiske mus, kan du med fordel skifte den gamle klassiske mus ud og styrke dit fysiske helbred.   

Læs også: Fordele ved en vertikal mus


Den moderne mus 
 

Det kan godt betale sig at investere i en moderne mus, da du dermed kan forebygge skader, der måske ellers ville komme med tiden ved brug af en klassisk mus.  

Vores Unimouse har justerbare funktioner, der hjælper dig med at indstille musen, så den passer perfekt til din hånd og dit behov. Ved et enkelt download får du mulighed for at indstille de seks knapper på musen, så funktionerne passer til din måde at arbejde på.  

Samtidig giver den justerbare tommelfingerstøtte dig mulighed for at holde afslappet på musen, hvilket bevirker, at den mindsker gribesmerter og tryk på tommelfingerens rodled, så du derved reducerer risikoen for belastningsskader. Dette er blot et lille udsnit af de mange fordele, du får ved at benytte en moderne mus. 

Unimouse funktioner

Listen ved en moderne mus er længere end man lige skulle tro. Bliv meget klogere på fordelene her.