Hvor aktiv kan jeg være, når jeg sidder på kontor hver dag?

How active can I be when I am in the office every day?

published

Det er et spørgsmål, mange stiller sig selv. Efterhånden er de fleste klar over risiciene forbundet med stillesiddende arbejde og har også et ønske om at røre sig mere, men hvor meget skal der til, og hvordan bliver det en del af hverdagen?

Selv om du bruger mange timer på kontoret foran computeren, kan du faktisk stadig godt snyde bevægelse ind i hverdagen. Det kræver beslutsomhed og vedholdenhed, men det kan godt lade sig gøre. 

Se hvad CBS News contributor Dr. David Agus siger om bevægelse, og hvorfor det er vigtigt at holde sig i bevægelse i løbet af dagen.

Få al den hjælp du kan - jo mere jo bedre

Det er ikke altid nemt at ændre vaner, derfor gælder det også bare om at tage imod al den hjælp, man kan få, for at nå sit mål. Hos Contour Design ved vi, at bevægelse og variation er væsentlige elementer i at sikre en god, sund arbejdsdag. Vi lægger derfor vægt på, at vores produkter skal hjælpe til at få bevægelse og variation ind som en naturlig del af hverdagen foran computeren, og det er tænkt ind i designet. Men selv om vores produkter er designet til at hjælpe dig, så er det stadig væsentligt, at du aktivt arbejder med dine vaner, hvis du ønsker at få mere bevægelse ind i hverdagen.

Alt du har brug for at vide om ergonomi

Hvordan ændrer man vanerne?

Vaner er svære at ændre på, selv dem man ved vil gøre en godt. Vi anbefaler derfor, at du prøver at forbinde nye gode vaner med allerede indgroede vaner.

Eksempler på ting, du kan gøre:

  • Starter du f.eks. altid dagen med at hente dig et glas vand eller en kop kaffe? Så beslut dig for at vælge kaffemaskinen eller vandbeholderen længst væk og vælg et lille glas eller kaffekop, så du hurtigere bliver motiveret til at rejse dig igen.
  • Arbejder du i en bygning med flere etager, kan det være en idé at begynde at tage trappen hele vejen eller bare noget af vejen.
  • Tager du bilen til arbejde, så parkér lidt længere væk fra indgangen, end du plejer at gøre - det vil også give dig lidt mere bevægelse.

Læs også vores "5 lette trin mod en varieret arbejdsdag".