Ergonomi for kreative

Ergonomics for creators

published

Marketing Rockstars, Social Media Trailblazers og Initiative Officers kan også have brug for en ven

Kreativt arbejde kan betyde mange timer foran computeren og for at sikre, at energien ikke bliver brugt på smerter og ubehag, er det godt med en ”ven i nøden”. Unimouse kan være den ven, der mindsker belastningen og gør forskellen for dig.

At sidde mange timer foran computeren er hårdt for kroppen, det kan sætte sig som smerte eller ubehag forskellige steder – f.eks. i skulder, håndled eller nakke. Noget mange kan nikke genkendende til. Smerterne begrænser sig ikke til specifikke jobfunktioner eller faggrupper, men rammer bredt – fælles for dem alle er, at de bruger mange timer hver dag foran computeren.

Sådan hjalp Unimouse fotograf Adrian Storey af med sine håndledssmerter.

For at udføre kreativt og detaljeret arbejde har du brug for de rette værktøjer. Samtidig bør du holde din krop frisk og smertefri. Med Unimouse får du et præcisionsværktøj, der gør det nemt for dig at skifte stilling og dermed reducere smerter og mindske belastningen på din krop.

”Trackballs og joysticks hjalp ikke, så jeg besluttede at prøve Unimouse i en 14-dages gratis prøveperiode. Det er ikke den billigste mus på markedet, men jeg er glad for, at jeg gav den en chance.”


Smerter og ubehag som følge af musearbejde er ubelejligt for de fleste, men for freelancere kan det være katastrofalt. Smerterne kan blive så uoverstigelige, at det kan blive problematisk at varetage sit arbejde. Derfor er det vigtigt at arbejde forebyggende og tage selv små indikationer alvorligt. Diagnoserne er forskellige, men alle er ubehagelige, og bør tages alvorligt. Normalt vil vi altid råde dig til at kontakte din arbejdsgiver eller arbejdsmiljørådgiver, men er du freelancer, har du måske ikke adgang til en sådan, og så kan det være en god idé at tage kontakt til din praktiserende læge, så du kan få afdækket problemet.

Få gode råd om ergonomi på arbejdspladsen her.

Matt Faulkner, Lydklipper og Sound Editor, begyndte at opleve problemer med senerne i sin hånd, som gjorde det svært for ham at arbejde. Det blev efterhånden meget smertefuldt at bruge en normal mus, så han prøvede en række ergonomiske alternativer, der desværre viste sig ikke at være egnede til at løse hans opgaver.

Matts oplevelser er almindelige i en branche med mange freelancere. Hvis man ikke har adgang til en arbejdsmiljørådgiver, som mange større virksomheder tilbyder, kan det være fristende at shoppe efter løsninger, der kan afhjælpe smertefulde lidelser som seneskedebetændelse i håndleddet. Det kan dog hurtig blive en dyr fornøjelse.

“Trackballs og joysticks hjalp ikke, så jeg besluttede at prøve Unimouse i en 14-dages gratis prøveperiode,” siger Matt. ”Det er ikke den billigste mus på markedet, men jeg er glad for, at jeg gav den en chance. Det smarte design betyder, at den føles som en forlængelse af min hånd. Da prøveperioden var ovre, besluttede jeg mig for at købe den, fordi den lindrede mine smerter.”

Contour Designs 14-dages gratis prøveperiode er tiltænkt at give kunder mulighed for selv at bestemme, om en ergonomisk mus er det rigtige for dem. En vertikal mus som Unimouse placerer hånden i en naturlig håndtryksposition. Det er for mange en ny måde at arbejde på og kan kræve lidt tilvænning.

“Det tog mig et par dage at vænne mig til det, simpelthen på grund af muskelhukommelsen fra at bruge en almindelig mus. Men jeg kom hurtig tilbage til samme arbejdstempo, og jeg har nu en tendens til mest at bruge musen i helt opretstående position, som også er perfekt for at lindre min skade. Den gratis prøveperiode betød, at jeg fik den tid, jeg havde brug for til at vurdere, hvordan jeg havde det med musen, inden jeg købte den.”

Læs mere om Unimouse her.

Uanset om du er Social Media Trailblazer, Marketing Rockstar, Initiative Officer, helt almindelig tekstforfatter eller noget helt andet, så kan du have brug for at tænke over, hvordan du arbejder. Hos Contour tror vi på, at de rigtige værktøjer kan gøre forskellen på, hvor stor en belastning du udsætter dig selv for. Vi har derfor brugt de sidste 25 år på at udvikle produkter, der møder behovet for præcision og variation i kombination, så du kan bruge din energi på at være kreativ frem for på at have smerter eller ubehag i forbindelse med dit computerarbejde.