RollerMouse er som et Kinderæg for arkitekter

creative professional drawing on paper

published

Er du arkitekt eller teknisk tegner, arbejder du sikkert mange timer foran computeren hver dag. Du har formentlig også mange opgaver, hvor du arbejder på flere skærme på én gang, og ofte også opgaver, hvor detaljer og stor præcision er vigtigt.

Men har du de rigtige arbejdsredskaber, der understøtter dine behov? Du kan sikkert sætte hak ved både touchpad og tegneplade, men hvad med en RollerMouse?

Langt de fleste af os, der arbejder mange timer foran computeren, oplever i perioder, at vi belaster vores musearm, altså den arm, der styrer musen. Det kan være en følelse af ubehag eller smerte, og den kan vise sig hele vejen fra fingerspidserne og op til nakken og skuldrene. Det går ud over effektiviteten og arbejdsglæden og kan have store konsekvenser for dit arbejdsliv. Og det er her, at RollerMouse kommer ind i billedet.

Set med arkitektens øjne er RollerMouse som et Kinderæg, der indeholder hele tre store fordele i forhold til en almindelig mus: Ergonomi, variation og effektivitet.

  • Ergonomi: Du sidder automatisk i en god og ergonomisk arbejdsstilling med musen placeret foran dig
  • Variation: Du bruger begge hænder, hvilket skaber større variation og mindre belastning
  • Effektivitet: Du arbejder hurtigere og mere effektivt med de smarte funktioner

For David Carlsson, der arbejder med visualiseringer og arkitektoniske løsninger i 3D, blev RollerMouse hans redning, da han ikke længere kunne løfte armen på grund af smerter. “RollerMouse sikrer en ensartet belastning af hænderne og aflaster arme og skuldre. Jeg behøver aldrig at løfte min hånd, som jeg skal med en mus. Mine arme ligger helt stille, når jeg arbejder, og jeg kan holde ryggen rank. Det gør mig i stand til at arbejde hurtigere og mere præcist. Faktisk er det min hånd, der begrænser mig. Med RollerMouse bremser jeg med den ene hånd og styrer med den anden i stedet for at udføre alle bevægelserne med én hånd. Jeg kan ikke forestille mig noget mere ergonomisk”.

Læs her, hvordan RollerMouse hjalp David af med smerter

De smarte funktioner gør arbejdet mere effektivt

For David og mange andre i den grafiske branche er det rullestaven og de smarte funktioner, som fx nem adgang til copy/paste-knapper og mulighed for hurtig ændring af cursor-hastighed, der gør en stor forskel. Det kan videoproducer Kristian Baycroft tale med om:

”Efter et stykke tid fandt jeg ud af, at jeg faktisk redigerede hurtigere af flere årsager. Den første årsag er, at det kun kræver små bevægelser med RollerMouse at bevæge markøren hen over skærmen. Det er kun en lille ting, men det gør en stor forskel i det lange løb. For det andet har RollerMouse ’copy’- og ’paste’-knapper, der gør livet lettere, hvis jeg har brug for at kopiere noget. Jeg ved godt, at der også er tastaturgenveje, men de her knapper er hurtigere at bruge end enhver genvej. Jeg glemmer sommetider at bruge dem, fordi jeg ikke er vant til det, men når jeg husker det, sparer jeg tid! Den sidste grund til, at jeg er hurtigere til at redigere med RollerMouse, er, at jeg kan bruge længere tid på at redigere uden at tage en pause, fordi mine hænder har det meget mere komfortabelt. RollerMouses ergonomiske design gør, at man er tvunget til at bruge både musen og tastaturet på en sundere måde. Jeg lægger måske ikke mærke til de fulde fordele ved det lige nu, men jeg er sikker på, at 60-årige mig vil takke mig.”

Læs her, hvorfor Kristian synes, at RollerMouse er en behagelig mus at bruge

Nye arbejdsredskaber kræver tilvænning

Der er ingen tvivl om, at det kræver en vis tilvænning at gå fra en traditionel mus til en centreret mus som RollerMouse. Det hele handler om vaner. Og når man er kommet over den første hurdle, og har opdaget, hvor meget mere effektivt man kan arbejde, er det svært at forestille sig at skulle skifte tilbage til en almindelig mus igen. Kristian forklarer det meget godt:

”Opsætning af RollerMouse var supernem, da det eneste, det kræver, er at tilslutte den via USB. Til at starte med havde jeg dog svært ved RollerMouse, fordi den føltes meget anderledes end at bruge en normal mus. Jeg blev ved med at række ud efter min traditionelle mus. Så jeg var sådan set nødt til at genlære, hvordan man bruger en mus, da jeg gik i gang med RollerMouse. Men det var en enkel læringskurve. Allerede efter et par dage kunne jeg bruge RollerMouse lige så hurtigt som en almindelig mus. Jeg troede ikke, jeg ville vænne mig til at bruge RollerMouse, men følelsen af at bruge noget nyt og anderledes gjorde det på en eller anden måde ret sjovt, og da følelsen slap op, var jeg blevet vant til at bruge RollerMouse.”

Hos Contour Design tror vi på vores egne produkter, og med 25 års erfaring med udvikling af ergonomiske mus og tastaturer ved vi, hvad der hjælper. Vi er derfor heller ikke bange for at tilbyde dig en 14 dages gratis prøve. Uanset om du er arkitekt, teknisk tegner, grafiker, videoproducer eller for den sags skyld jonglerer med tal i Excel-ark, ved vi, at RollerMouse kan gøre en stor forskel for dig i dit daglige arbejde. Har du lyst til et Kinderæg, og er du klar til at opleve forskellen? Så bestil en gratis prøve her

Vil du først lige læse lidt mere om RollerMouse, kan du klikke ind på vores side om centrerede mus her

Fakta* om brug af centrerede mus:

  • 99% siger, at brug af et centralt pegeredskab har elimineret smerte og ubehag
  • 65% mener, at ergonomisk udstyr hjælper dem til arbejde mere effektivt
  • 54% har oplevet musesmerter

*Undersøgelse foretaget i samarbejde med Coxit PR i Norden med 4000 deltagere