Contour Design ansætter Kenneth Nielsen som ny CEO

Kenneth Nielsen appointed new CEO of Contour Design

published

Read time

5 minutes

Den globale nichevirksomhed inden for ergonomiske mus- og tastaturløsninger Contour Design har udnævnt Kenneth Nielsen som CEO for koncernen pr. 1. februar. Samtidig skifter hovedkontoret fra USA til Danmark.

Kenneth Nielsen kommer med solid erfaring i at skabe vækst i internationale virksomheder og med stort fokus på digitalisering, e-handel, salg og marketing samt ledelse. Med ansættelsen som CEO hos Contour Design får Kenneth Nielsen igen base i Danmark efter en årrække i udlandet primært hos Apple samt Amazon og de to seneste år som Chief Digital Officer hos Dr. Max Pharmacy Chain, en af Europas største apotekerkæder. Kenneth Nielsen stod også i spidsen for Salling Groups digitale forretning som Executive Vice President, Digital & eCommerce, fra 2014 til 2020.

”Jeg er glad for at have fået Kenneth, som jeg kender fra Apple, ombord som CEO og driver på Contour Designs vækstrejse. Han har erfaringen til at drive en stærk international ekspansion kombineret med fokus på at opbygge en moderne digital platform både for distribution og for produktet,” siger bestyrelsesformand Erik Stannow, Contour Design.

Contour Design er en pioner inden for ergonomiske mus- og tastaturløsninger med patenterede produkter som RollerMouse, Unimouse og Balance Keyboard. Med det rigtige udstyr kan brugerne arbejde sikkert ved computeren uden smerter eller belastningsskader. Produkterne har vundet flere anerkendte designpriser og er solgt i over 1/4 million eksemplarer verden over.

”Vi ser et voksende markedsbehov både i Norden, hvor Contour Design allerede har en meget stærk position, og i Europa og Nordamerika. Potentialet for at ekspandere på alle markeder stiger også med det generelle øgede fokus på sundhed og trivsel. Samtidig er vi med til at afhjælpe et bekosteligt samfundsproblem,” siger Kenneth Nielsen.

Det moderne arbejdsliv med mange timer foran computeren og arbejdsstationer både på kontoret og i private hjem stiller store krav til sunde arbejdsvaner for at undgå belastningsskader. Contour Designs lange tradition for veldesignede ergonomiske computermus tilbyder løsninger, som forebygger skader og øger effektiviteten.

Contour Design har tre divisioner med ansvar for salg og markedsføring i Europa samt produktudvikling, salg og markedsføring i Nordamerika og en produktionsenhed i Kina. Salget sker primært gennem forhandlere som ergonomiske specialister, virksomhedsforhandlere og leverandører af kontorudstyr samt gennem webshops.

Efter Kenneth Nielsens ansættelse som CEO for Contour Design-koncernen fortsætter virksomhedens stifter, Steven Wang, som bestyrelsesmedlem, og hovedkontoret skifter fra New Hampshire, USA, til Ballerup i Danmark. Kapitalfonden Polaris blev hovedaktionær i Contour Design i januar 2021, hvor Erik Stannow indtrådte som bestyrelsesformand med en lang erhvervskarriere hos Apple og Compaq i bagagen.

”Vi er meget tilfredse med vores investering i Contour Design og glæder os til at fortsætte den videre udvikling af virksomheden sammen med det stærke ledelseshold og understøtte selskabets mål om at skabe yderligere vækst og værdi for endnu flere digitale brugere gennem mus- og tastaturløsninger, der fremmer sundheden,” siger partner Niels Worning, Polaris Equity.

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Erik Stannow, +4560106464

CEO Kenneth Nielsen, +45 24831770

Om Contour Design
Contour Design blev grundlagt i 1995 og er førende inden for forskning, udvikling og design af ergonomiske mus- og tastaturløsninger. Selskabets formål er at skabe et sundere arbejdsliv gennem ergonomi og forebyggelse af skader, når man arbejder med computer. De prisbelønnede brands som RollerMouse, Unimouse og Balance Keyboard solgte sidste år over 1/4 million enheder verden over. Contour Design har hovedkontor i Ballerup, Danmark, med ansvar for salg og markedsføring samt produktudvikling. Hertil kommer en amerikansk division med ansvar for salg og markedsføring i Nordamerika og en produktionsenhed i Kina.