Case: RollerMouse redder Monas job

Stærke smerter i nakken tvang Mona til at melde sig syg

Mona Östman er intern sælger og arbejder med store erhvervskunder i Sverige. Hun sidder foran skærmen hele dagen og tager sig af kontrakter, indkøb, leverancer, produktinformation med mere. I computerbranchen bliver platforme og komponenter skiftet ofte, så Mona skal altid holde sig opdateret for at kunne tilbyde kunderne den optimale samlede løsning. Men når hun sidder foran sin skærm, bruger hun ikke en almindelig mus fra virksomhedens eget sortiment.

Mona Östman
Internt Salg
Lenovo

Mona from Lenovo

"RollerMouse hjalp mod kraftige smerter i nakken"

“Jeg ville ikke have været i stand til at arbejde uden RollerMouse. Det ville have været forbi.” Derfor var der ingen problemer eller diskussioner i forhold til at få Lenovo til at købe en RollerMouse til Mona, da hun blev ansat for syv år siden. På det tidspunkt havde hun allerede brugt den i tre år på sin tidligere arbejdsplads. “Jeg arbejdede uden RollerMouse i et stykke tid. Efter tre uger fik jeg ondt.”


Mona Östmans problemer startede langsomt med smerter i nakken, som bredte sig ud i hendes skuldre. Hun tog smertestillende piller, men da hun fik en inflammation, kunne Mona ikke blive ved med at arbejde. “Jeg havde en brændende smerte fra nakken og ned i skuldrene.”

female office worker working in front of a laptop

Smerterne var tilbage efter en uge

Hun sygemeldte sig i to uger, hvor hun trænede og fik massage. Da hun begyndte at arbejde igen, vendte smerterne tilbage efter en uge. Nogen foreslog, at hun skulle prøve en RollerMouse. Det tog en uges tid, før hun blev fortrolig med den og fandt ud af, hvordan den virkede. “Efter den første uge var jeg tæt på at give op. Den måde, man arbejder på med en mus, er så indarbejdet. Men efter to uger arbejdede jeg lige så hurtigt med min RollerMouse. Og smerterne var helt væk. Det er så fantastisk. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er flere, der bruger den. Det er en billig investering. Et par dages sygefravær er dyrere for arbejdsgiveren.”

Læs mere om RollerMouse.

"Alle funktionerne er lige foran mig, og jeg kommer derhen, hvor jeg vil, med små bevægelser. Der er kortere vej til alting, og jeg bliver ganske enkelt mere effektiv. Det er et værktøj, som øger produktiviteten og gør en kæmpe forskel."

Alt er centreret

Mona Östman mener, at den helt store forskel sammenlignet med almindelige mus er, at alt er centreret i forhold til tastatur og skærm. Man sidder bedre og arbejder hurtigere.
“Jeg behøver ikke at bevæge min arm til siden for at få fat i musen. Alle funktionerne er lige foran mig, og jeg kommer derhen, hvor jeg vil, med små bevægelser. Der er kortere vej til alting, og jeg bliver ganske enkelt mere effektiv. Det er et værktøj, som øger produktiviteten og gør en kæmpe forskel. Det er ikke bare en ting, der er rar at have. Alle, der har problemer med smerter, burde prøve den. Man skal ikke være nødt til at tage smertestillende for at kunne arbejde,” siger Mona Östman.

Man using the ergonomic centred mouse RollerMouse Red at his home office

Om Lenovo

“Lenovos store styrke er, at vi er en global virksomhed, som kan levere standardiserede løsninger over hele verden. Vores kerneprodukt er computeren. Vi fokuserer ikke på skræddersyet tilbehør såsom ergonomiske produkter”, siger Mona Östman.

Lenovo blev grundlagt i Beijing i 1984 under navnet Legend. I 2005 opkøbte virksomheden IBM’s pc-afdeling, og de er i dag verdens førende producent af pc’er og pc-tilbehør. Virksomheden er verdens tredjestørste inden for servere og smartphones. De har en omsætning på 47 mia. dollars og mere end 57.000 ansatte i 60 lande.

blank