Springfinger / Triggerfinger

Springfinger er en lidelse, der medfører, at fingeren låser sig fast i en bøjet stilling, og kun med besvær kan rettes ud igen. Fingeren er sædvanligvis i en låst position, som lå den på en aftrækker, derfor også navnet triggerfinger.
springfinger

Hvad er springfinger?

Springfinger er en ganske normal lidelse, der kan opstå af flere forskellige årsager. Fælles for dem alle er, at de resulterer i overbelastning af sener og muskler i hånd og fingre. Tilstanden ses kun sjældent hos yngre voksne. Man er ikke helt sikker på, præcis hvad, der forårsager springfinger. Det kan være en overbelastning eller et tryk mod senen, der får senen til at hæve lokalt. Trykket mod seneskeden hæmmer bevægelsen i det pågældende område, og får senen til at ”hænge fast”.
springfinger

Hvordan behandler man springfinger?

Går man til sin læge, vil man muligvis blive behandlet med binyrebarkhormon indsprøjtninger, der kan dæmpe irritationen i vævet. En behandling, der eventuelt skal gentages med ugers eller måneders mellemrum. Andre former for behandling kan være aflastning af fingeren kombineret med betændelsesdæmpende medicin. Endelig kan man også opleve et vellykket resultat med fysio- eller ergoterapi.
springfinger

Kan man lindre smerter forbundet med springfinger?

Ved at minimere belastningen på fingeren, kan du opleve en lindring af smerter og ubehag. Mener du at skaden kan være sket som følge af dit arbejde med computermusen, kan det være en idé at ændre dine arbejdsmetoder. Du kan eventuelt udskifte din mus med en mere ergonomisk mus, der aflaster dine hænder og fingre, f.eks. ved at gøre det muligt at bruge begge hænder og/eller reducere antallet af museklik.

Læs mere om, hvordan ergonomiske mus kan hjælpe dig med at reducere eller helt undgå belastningskader

Bemærk: Hvis du udvikler symptomer på musearm, der kan være relateret til dit job, skal du tale med din arbejdsgiver eller arbejdsmiljørepræsentant. Arbejder du meget med en computer, kan du undersøge, om der er mulighed for at ændre dine arbejdsopgaver eller om du kan skifte din almindelige computermus ud med en ergonomisk mus, der kan være med til at lindre dine smerter. Fortsætter dine symptomer råder vi dig til at kontakte din læge.

Prøv gratis i 14 dage

Prøv en RollerMouse, der forebygger og reducerer smerte og ubehag i nakke, skuldre, arme og hænder.
Vælg mellem RollerMouse modellerne: Red, Free3 og Pro3.

Reducer smerter og forebyg spændinger med en ergonomisk mus.