New products from Contour Design, the RollerMouse Pro and SliderMouse Pro with light grey wrist rests

Hvordan vælger man den perfekte mus?

Der er mange muligheder, når det gælder computerudstyr. Her guider vi dig igennem alt fra funktion til design, for ultimativt at give dig de bedste muligheder for at vælge den bedste mus til dig.

Vi kommer ikke udenom at fremtiden er digital – og det betyder uundgåeligt mere tid foran skærmen. Det udstyr, de fleste arbejder med i dag, blev udviklet tilbage i 1980’erne – ved computerens frembrud. Men der er ikke sket meget på designet af hverken mus eller tastatur siden da.

Hos Contour arbejder vi for, at alle computerbrugere får mulighed for at finde deres perfekte mus. Men hvordan gør man så det?

Trin 1: Spørgsmålet om smerter

Det første, du skal overveje er, hvorvidt du allerede har eller er i risiko for at få smerter. Mange timer foran en computer kan give uønskede gener i muskler og led.

Selv hvis du ikke har oplevet smerter ved computerarbejde endnu, er der store chancer for, at computerbrugere på et eller andet tidspunkt vil opleve problemer med enten hovedpine eller muskel- og ledsmerter.

Med en ergonomisk mus, vil du være bedre klædt på til et langt arbejdsliv ved computeren. Det vigtigste er at finde den mus, som passer til dine behov og til din krop.

Øm i nakke og skulder?
Man with glasses sitting at his computer with neck pain

Trin 2: Traditionel eller moderne?

Hvis du allerede døjer med smerter fra arbejde med en traditionel enhåndsmus, anbefaler vi at prøve en centreret mus. En centreret mus reducerer asymmetrisk arbejde, da begge hænder hviler direkte foran din krop hele dagen – og så har du mulighed for at bruge begge hænder!

Er den centrerede mus lidt for utraditionel, vil en justerbar, vertikal mus være et godt alternativ. Unimouse er en markedets mest justerbare mus, som tillader at du i løbet af dagen, kan vinkle musen efter dine behov.

Læs om fordelene ved en centreret mus
Dark blue illustrations of Contour Design products on a light grey background

Hvad end du er til den traditionelle eller moderne; vores hovedregel er blot ét enkelt ord: ”variation”.

Trin 3: Kontorets indretning

Alle arbejdsstationer ser forskellige ud. Nogle arbejder mest fra den stationære computer fra kontoret, andre arbejder hybridt mellem arbejde og hjem – og nogle arbejder on-the-go.

Det er væsentligt at overveje, hvordan din arbejdsstation er indrettet, når du vælger mus, da nogle mus er bedre egnet end andre til for eksempel den mobile arbejdsplads.

Til stationære arbejdsstationer, som f.eks. den faste plads på kontoret, har man typisk mere skrivebordsplads end hvis man arbejder on-the-go. Derfor vil vi anbefale en centreret mus, som typisk fylder samme bredde som dit tastatur. Den centrerede mus giver dig, kort sagt, optimeret ergonomi for pengene.

Hvis du ofte er på farten, vil vi anbefale en let, lille mus fremfor en tung, mere stationær mus. Den kan for eksempel være en kompakt centreret mus eller en vertikal, enhåndsmus.

Sammenlign produkter
man working remotely with an ergonomic mouse

Trin 4: Materiale og specifikationer

Forskellige funktioner har forskellige kræv til både materiale og teknik.

En anden ting, det kan være værd at overveje er hvorvidt du har brug for bestemte specifikationer. Måske arbejder du et sted, hvor trådløse produkter ikke er godkendt af IT – eller måske har du brug for ofte at rengøre og desinficere dit udstyr, fordi I er flere som deles om udstyret.

Faktorer som disse, kan være vigtige at holde in mente, når du vælger din mus.

Alle mus fra Contour Design kan desinficeres og rengøres efter behov. Selv de håndledsstøtter som er lavet af stof – er fabrikeret af et materialet lavet af genbrugsplast, som foruden er nemt at holde rent, er enormt holdbart.

white black photo

Stadig ikke helt sikker på hvad du skal vælge?

Ergonomisk tilbehør behøver ikke være forbeholdt de trofaste sundhedsidealister; dem som tager alle de rigtige vitaminpiller og som har gået med ortopædiske sko fra før det blev moderne. Tværtimod.

Ergonomi er for alle – og det er netop det, som er hele idéen med vores produkter. Det er en måde hvorpå du som bruger eller som arbejdsgiver, har mulighed for at gøre arbejdsdagen endnu mere gnidningsfri end før.

Udforsk alle produkter