Case: Jyske Bank committed to combating repetitive work

”Medarbejderne er vores vigtigste ressource”, siger Sine Askov Møller, arbejdsmiljøkonsulent i Team Arbejdsmiljø i Jyske Bank. ”De skal trives og ikke overbelastes mentalt eller fysisk, når de går på arbejde. Vi ved, at det er svært at undgå belastning, derfor forsøger vi hele tiden at komme med tips og tricks til at få aktivitet og variation ind i arbejdsdagen. Og vi gør det ikke for døve ører – medarbejderne kan se, det gør en forskel og tager det til sig.

Sine Askov Møller
Arbejdsmiljøkonsulent
Jyske Bank

Primært arbejdsredskab af god kvalitet

Sine Askov Møller forklarer, hvorfor Jyske Bank har valgt netop RollerMouse til deres medarbejdere: ”Mus og keyboard er det primære arbejdsredskab for de fleste medarbejdere i Jyske Bank, så det skal føles solidt, være enkelt at arbejde med og nemt at installere. Og RollerMouse er godt design, der føles lækkert og er rart at bruge”.

Brug af RollerMouse forebygger ensidigt gentaget arbejde

”Medarbejderne kan selv bestille RollerMouse fra vores webshop. Aftalen er: Giv lyd, hvis det ikke hjælper! Men typisk hører jeg ikke fra dem igen, når først en medarbejder har fået den. I stedet får vi typisk flere bestillinger fra den samme afdeling i ugerne efter”, siger Sine Askov Møller.

Elsine S. Møller er it-tekniker i Jyske Banks sikkerheds- og brugeradministration. Hun har haft fuld tid ved tastaturet i de 9 år, hun har været hos Jyske Bank. I sit tidligere arbejde var hun sygemeldt pga. en museskade og kunne ikke løfte højre arm for smerter. Hos Jyske Bank fik hun en centreret RollerMouse, og smerterne er aldrig kommet tilbage.

Læs her om vores centrerede mus

Sine Askov Møller

En mus - to hænder

Der er gang i begge hænder og flere fingre, når Elsine S. Møller arbejder med RollerMouse. Hun bruger tommel-og pegefinger på højre hånd til at styre musen og venstre hånd til at aktivere knapperne på musen. Det giver mere balance i kroppen, aflaster pegefingeren og højre hånd og forebygger ensidigt gentaget arbejde. Den brede håndledsstøtte på RollerMouse Red plus er Elsine S. Møller glad for: ”Jeg kan hvile mine albuer direkte på skrivebordet og mine håndled på håndledsstøtten, så jeg får en mere behagelig arbejdsstilling. Uden den får jeg ondt i skuldrene med det samme”.

Elsine S. Møller vil gerne i gang med at bruge flere af RollerMousens funktioner f.eks. copy/paste: ”Det er smart, men det er svært at vænne sig fra at bruge genvejstasterne, og når det går stærkt, kommer man jo til at køre på rutinen”, siger hun.

RollerMouse Red plus and a Balance Keyoard from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

RollerMouse tilpasser sig automatisk

Arbejdsmiljøkonsulent Sine Askov Møller slutter af med endnu en fordel ved den nye RollerMouse Red: Brugerne kan skræddersy deres RollerMouse. De kan indstille hastigheden på cursoren og selv bestemme, hvor sensitiv musen skal være. Og som den eneste af sin slags autokorrigerer den selv, når man arbejder på flere skærme. ”Vi har lige implementeret to-skærms løsninger, og dér er det sindssygt vigtigt, at man har styr på sin cursor”, slutter Sine Askov Møller.

blank

Om Team Arbejdsmiljø

Team Arbejdsmiljø i Jyske Bank er forankret i HR-service og it-support. Team Arbejdsmiljø lægger både de store linjer for arbejdsmiljøpolitikken og arbejder konkret med medarbejdertrivsel, psykisk arbejdsmiljø og det nære fysiske arbejdsmiljø. Det er vigtigt for banken at forebygge ensidigt, gentagende arbejde ved at tilbyde et godt alternativ til den traditionelle keyboard/mus opstilling. Derfor har Team Arbejdsmiljø valgt RollerMouse og tilhørende Balance Keyboard til at aflaste medarbejderne ved skærm- og tastearbejde.

blank