3 tips, der forbedrer dit workflow

3 ways to improve your workflow

published

Vi er mange, der gerne vil forbedre vores workflow. Hver dag knokler vi for at overholde stramme deadlines og leve op til kollegers, lederes og vores egne forventninger, så genveje og andre metoder til at arbejde mere effektivt er meget velkomne. Her får du tre tips til, hvordan du kan forbedre dit workflow og udføre dine daglige opgaver mere effektivt.

Få det maksimale ud af tastaturgenvejene

Tastaturgenveje er en kombination af tastetryk, som gør det muligt at udføre specifikke handlinger i din software mere effektivt, og mange programmer anvender dem til at forbedre workflowet. I Microsoft Word til pc er der for eksempel mange populære genveje. Med Ctrl+Enter kan du indsætte et sideskift, CTRL+Shift+L laver et bullet point, og CTRL+Shift+> øger skriftstørrelsen i et dokument. Det er blot nogle få eksempler, og de relevante genveje afhænger af, hvilken type arbejde du udfører. Når de først sidder i fingrene, kan du spare masser af tid, og de findes i stort set alle applikationer, du kan komme i tanker om ‒ fra Microsoft Office til Adobe Photoshop.

Der findes dog visse udfordringer, som nogle gange kan gøre det besværligt at benytte genveje. De fleste bruger kun nogle få, eftersom de kan være svære at huske, og mange bliver ved med at bruge musen til at føre cursoren op til rullemenuerne i toppen af skærmbilledet for at finde den funktion, de skal bruge. Tastaturgenvejene vises ironisk nok ud for hver funktion, så du nemt kan se dem, men det gør jo ikke dit arbejde mere effektivt, hvis du ikke kan huske dem, næste gang du skal bruge dem.

Mindre fingerakrobatik – mere effektivt arbejde

En anden udfordring er den fysiske belastning, som computerbrugeren udsættes for. Når du slipper musen for at famle efter taster på tastaturet, distraherer det dig ikke bare fra den opgave, du skal udføre. Hvis du udfører gentagelsespræget arbejde, skal du også tage højde for det fysiske slid på dine hænder og arme. Inden for 3D-design og videoredigering bruger man software med mange genvejstaster, hvilket kan føre til flere hundrede gentagne bevægelser hver dag, som nogle gange kræver imponerende fingerakrobatik på tastaturet. Kreative mennesker arbejder ofte meget hurtigt, men de mange gentagelser kan let føre til belastningsskader.

For at forbedre workflowet og mindske smerter og belastning er Contour RollerMouse udstyret med indbyggede genvejstaster. Alle modeller har for eksempel Copy- og Paste-knapper, to af de mest anvendte genveje, som man normalt bruger ved at trykke CTRL+C eller CTRL+V på tastaturet. Derudover er der en 'dobbeltklik-knap', som er designet til at gøre det nemt at åbne nye applikationer eller mapper på computeren. Tryk en enkelt gang i stedet for to, som du ville gøre på en standardmus. Det anslås, at en kontormedarbejder i gennemsnit foretager op til 2 millioner museklik om året, og så giver det pludselig god mening at halvere det antal.

Læs mere om Contour RollerMouse her.

Programmering er din ven

Du kan også få adgang til dine yndlingsgenveje i RollerMouse ved at installere vores valgfri driver-app, som kan downloades gratis til pc og Mac. Med driver-appen kan du nemt knytte dine foretrukne genvejskombinationer til enhver knap på RollerMouse. På den måde har du altid dine yndlingsgenveje lige ved hånden, så du slipper for at trykke på så mange taster og ikke bliver distraheret af at skulle fjerne blikket fra skærmen. Et glimrende eksempel på en genvej er at knytte pc-funktionen Alt-Tab til en knap, som du ikke bruger så ofte. Så kan du skifte mellem åbne programmer med et enkelt knaptryk uden at skulle navigere i kluntede menuer på skærmen for at finde den applikation, du skal bruge. Det er blot et enkelt eksempel, for RollerMouse kan programmeres til at fungere på forskellige måder i forskellige applikationer, hvilket gør den utroligt fleksibel.

Uanset hvilken opgave, du skal udføre, kan du forbedre dit workflow ved at komme i gang med at bruge genveje. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du se nogle gode eksempler her. Du kan nok ikke huske dem alle sammen, men bare en håndfuld kan gøre en forskel. Hvis du bruger en RollerMouse, kan du også overveje at omprogrammere nogle af knapfunktionerne. Du vil blive imponeret over, hvor stor en forskel det kan gøre.