Case: Sound Advice on Tendonitis

Du ser normalt ikke Matt Faulkners arbejde, men du har muligvis hørt det. Matt er en talentfuld postproduktion lyddesigner, partner i Method Post og har arbejdet på flere tv-programmer, herunder Repair Shop (BBC), The Gift ( BBC) og Secret Shopper (Channel 4) Som kreativ veteran kender han også til seneskedebetændelse i håndleddet, og de risici det kan medføre for hans arbejde.

Matt Faulkner
Lydklipper, Sound Editor, Post Advisor
Method Post

Man with sunglasses

Mange timer foran computeren kan føre til seneskedebetændelse i håndleddet

Matt bruger en af de brancheførende audioproduktionsplatforme til computere, når han sidder ved sin arbejdsstation. Efter mange år med op til tolv timers arbejde om dagen begyndte han at opleve problemer med senerne i sin hånd, som gjorde det svært for ham at arbejde. Det blev efterhånden meget smertefuldt at bruge en normal mus, og han prøvede derfor en række ergonomiske alternativer, som imidlertid ikke egnede sig til at løse hans opgaver.

14 dages prøveperiode

Matts oplevelser er almindelige i en branche med mange freelancere. Hvis man ikke har adgang til en arbejdsmiljørådgiver, som mange større virksomheder tilbyder, kan det være fristende at shoppe efter løsninger, der kan afhjælpe smertefulde lidelser som seneskedebetændelse i håndleddet. Det kan dog hurtig blive en dyr fornøjelse.

“Trackballs og joysticks hjalp ikke, så jeg besluttede at prøve Unimouse i en 14-dages gratis prøveperiode. Det er ikke den billigste mus på markedet, men jeg er glad for, at jeg gav den en chance. Det smarte design betyder, at den føles som en forlængelse af min hånd. Da prøveperioden var ovre, besluttede jeg mig for at købe den, fordi den lindrede mine smerter.”

sound advice on tendonitis

“Unimouse fungerer fra det øjeblik, man tager den ud af kassen. Så snart du har justeret den til den ønskede vinkel og føler dig komfortabel, kan du fortsætte arbejdet."

Vertikalt udfordret

Contour Designs 14-dages gratis prøveperiode er tiltænkt at give kunder mulighed for selv at bestemme, om en ergonomisk mus er det rigtige for dem. En vertikal mus som Unimouse placerer hånden i en naturlig håndtryksposition. Det er for mange en ny måde at arbejde på og kan kræve lidt tilvænning.

“Det tog mig et par dage at vænne mig til det, simpelthen på grund af muskelhukommelsen fra at bruge en almindelig mus. Men jeg kom hurtig tilbage til samme arbejdstempo, og jeg har nu en tendens til mest at bruge musen i helt opretstående position, som også er perfekt for at lindre min skade. Den gratis prøveperiode betød, at jeg fik den tid, jeg havde brug for til at vurdere, hvordan jeg havde det med musen, inden jeg købte den.”

Læs mere om Unimouse 

Using the Unimouse from Contour Design

Klar til brug

Nogle gange kan ergonomisk udstyr medføre uventede ulemper; det kan kræve manuelle justeringer, installation af drivere eller konfiguration med software. Sådan er det imidlertid ikke med Unimouse.

“Unimouse fungerer fra det øjeblik, man tager den ud af kassen. Så snart du har justeret den til den ønskede vinkel og føler dig komfortabel, kan du fortsætte arbejdet. Jeg vil helt sikkert anbefale den til alle og enhver – også selvom du ikke lider af seneskedebetændelse i håndleddet eller andre belastningsskader.”