Case: Combatting Tennis Elbow with a Vertical Mouse

Jim Chapman er ingeniør og arbejder for The Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) under det britiske forsvarsministerium. Efter mange lange arbejdsdage foran computeren har han udviklet tennisalbue, der kan opstå som følge af dårlig armstilling og gentagne bevægelser, for eksempel når man bruger en almindelig computermus.

Jim Chapman
Ingeniør
The Defence Science and Technology Laboratory

"En gennemtænkt funktion er den ekstra midter-knap, der fungerer som et dobbeltklik. Jeg bruger det hele tiden nu, og det giver min pegefinger lidt hvile"

Få dig en vertikal mus

Efter en arbejdspladsevaluering, hvor jeg blev anbefalet at bruge ​​en vertikal mus, har jeg brugt noget tid på at undersøge forskellige muligheder online og prøvet et par mus i vores arbejdsmiljøafdeling. Til sidst stødte jeg på Contour Design, der tilbyder Unimouse, som er en fuldt justerbar mus.

Unimouse is a fully adjustable vertical computer mouse - you choose the angle you prefer to work with

En størrelse passer alle?

Det er let nok at finde en vertikal mus på markedet, men en af de største udfordringer er at finde en, der passer til netop din håndstørrelse. Mange ergonomiske muse-producenter giver dig mulighed for at vælge mellem en lille, mellemstor eller stor mus, men Unimouse gør det nemmere at få musen til at passe præcis til din håndstørrelse.

blank

En vertikal mus til et venligere håndtryk

En vertikal mus er designet til at mindske belastningen på håndleddet. Den håndtrykstilling, man har med Unimouse, er mere naturlig end den horisontale håndposition, man er tvunget til at have med en traditionel computermus. Derfor betragter mange ergonomer de vertikale mus som et sundere arbejdsredskab. I Jims tilfælde var det imidlertid ikke optimalt med en mus, der var for vertikal.

“Nogle af de mus, jeg har prøvet, er meget opretstående og føles ikke naturlige at bruge. Vinklen er dårlig og kan ikke ændres. Hængslet på Unimouse betyder til gengæld, at jeg kan variere vinklen. Det er bedre for min tennisalbue, og samtidig er den ikke så opretstående, at den ikke er nem at bruge.”

Læs mere om Unimouse her
Ilustration of the Contour Unimouse
 • ultimate products from contour design

  Dobbeltklik

  Den største fordel ved Unimouse er, at du får en bedre håndposition. Men Unimouse er også designet til at gøre livet lettere på andre måder. Den har variabel markørhastighed og kan programmeres med en driver-software, som du kan downloade gratis.

  “En gennemtænkt funktion er den ekstra midter-knap, der fungerer som et dobbeltklik. Jeg bruger det hele tiden nu, og det giver min pegefinger lidt hvile. Som ingeniør vil jeg bestemt anbefale Unimouse. Den er robust, har et godt design, og mine smerter i albuen er forsvundet.”

 • DSTL

  Om DSTL

  TDefense Science and Technology Laboratory (DSTL) arbejder for at sikre, at innovativ videnskab og teknologi understøtter forsvaret og sikkerheden i Storbritannien.

  DSTL er et forvaltningsorgan under det britiske forsvarsministerium.