Polaris investerer i Contour Design

Polaris har indgået en aftale med ejeren af Contour Design om at erhverve en majoritetsandel i selskabet.

Contour Design er en pioner inden for ergonomiske mus- og tastaturløsninger med patenterede produkter som RollerMouse, Unimouse og Balance Keyboard. Contour Design blev grundlagt i 1995 og har siden leveret højkvalitets ergonomiske mus, der eliminerer skadelige bevægelser og hjælper med at danne mere sikre arbejdsvaner.

”Contour Design har etableret en markedsledende position i Norden og USA baseret på unikke og patenterede løsninger, der lindrer smerter og forebygger skader for mange computerbrugere. Vi er især imponerede over den ekstraordinære feedback fra kunder og den loyale kundebase, hvilket yderligere understreger den værdi, som Contour Designs produkter har for slutkunden. Vi ser et stort potentiale i at udvide den geografiske dækning og tilbyde Contour Designs innovative produkter til nye regioner, når den ergonomiske modenhed øges i resten af Europa og USA ”, siger Niels Worning, Partner hos Polaris

Markedet for ergonomiske mus er veludviklet i de nordiske lande på grund af den høje opmærksomhed på ergonomi og fokus på medarbejderes trivsel. Væksten i Contour Design forventes i stigende grad at komme fra nye geografiske områder, når markederne uden for Norden modnes med mere fokus på ergonomi og understøttes af lovgivning vedrørende medarbejdernes trivsel.

”Vi har etableret en stærk markedsposition i vores nuværende geografiske områder. Vores ekspertise inden for ergonomiske mus kombineret med Polaris’ omfattende erfaring, ressourcer og track-record i at støtte ledelsesteams i at tage regionale markedsledere på en international vækstrejse gør, at vi er meget optimistiske omkring Contour Designs fremtid”, siger Kenneth Schach, Administrerende Direktør EMEA

Polaris vil danne et partnerskab med ledelsesteamet og grundlæggeren, Steven Wang, som også vil være en betydelig aktionær efter transaktionen. Formålet er at skabe yderligere opmærksomhed omkring fordelene ved ergonomiske mus i Norden, resten af Europa og USA. Ejerskabsændringen medfører ikke ændringer i eksisterende samarbejdsaftaler eller kundeforhold.

”Det glæder mig at overdrage majoritetsandelen i Contour Design til en velrenommeret ejer som Polaris. Vi har en fælles vision om at gøre ergonomiske produkter af høj kvalitet tilgængelige for flere computerbrugere, der i dag ikke har de rette løsninger til smertelindring og forebyggende formål”, siger Steven Wang, grundlægger af Contour Design Parterne er enige om ikke at oplyse købsprisen. Transaktionen er betinget af opfyldelse af visse betingelser.

For mere information:
Niels Worning, Partner hos Polaris, +45 23 44 45 76
Kenneth Schach, Administrerende Direktør EMEA, +45 22 45 72 52

Om Polaris

Polaris er et nordisk private equity-selskab med hovedkontor i København, der investerer i veletablerede mellemstore virksomheder i Norden. Siden 1998 har Polaris rejst fem fonde og opnået en kapitalforpligtelse på EUR ~1,7 mia. Polaris fokus er at investere i virksomheder med vækst- og udviklingspotentiale. Hidtil har Polaris investeret i 43 virksomheder og gennemført mere end 80 add-on-investeringer. Polaris ejer på nuværende tidspunkt 13 virksomheder med en samlet omsætning på EUR +1 mia. og ca. 5.000 ansatte. Contour Design bliver den første investering i Polaris V.
www.polarisequity.dk