Musearm? Reducer smerterne med en ergonomisk mus

Brug af en traditionel computermus medfører ofte problemer som følge af overstrækning og belastning af den foretrukne arm. Ved regelmæssig brug af en ergonomisk mus, kan du forebygge, lindre og reducere smerter som bl.a. musearm og karpaltunnelsyndrom.

musearm

Farvel til musearm

Du læser sikkert denne side, fordi du allerede lider af musearm, karpaltunnelsyndrom, tennisalbue, springfinger eller lignende. Tusindvis af danskere døjer med disse arbejdsrelaterede lidelser, der hvert år koster mange sygedage. Hvis du arbejder mange timer om dagen foran din computer, er det vigtigt, at din arbejdsplads er optimeret så du kan arbejde så bekvemt som muligt.
Læs mere om dine rettigheder og Arbejdspladsvurdering (APV) her 

musearm

Hvordan kan en ergonomisk mus hjælpe mod musearm?

Der er flere måder, hvorpå en ergonomisk mus kan reducere smerter og afhjælpe allerede eksisterende musearm og belastningsskader. Fælles for de fleste ergonomiske mus er, at de er designet til at give god støtte til din hånd eller hænder, så du undgår at holde krampagtigt om musen. Med vores RollerMouse tager du ergonomien et stort skridt videre ved overhovedet ikke at gribe om musen, og dine hænder og fingre kan arbejde mere afslappet sammen, end for eksempel når du bruger en touchpad.

Hos Contour Design har vi udviklet flere forskellige typer af ergonomiske mus. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan de hver især forebygger og reducerer smerter. Om du skal vælge den ene type frem for den anden, er en smagssag og kan afhænge dels af dine arbejdsopgaver og dels af dine specifikke behov i forbindelse med allerede eksisterende smerter eller ubehag.

Er du klar til at prøve en ergonomisk mus? Klik her og bestil en 14 dages gratis prøve.

musearm

Forebyg og reducer smerter med RollerMouse

Når du bruger en traditionel computermus, kan du ikke undgå overstrækninger og vrid. Det sker fordi musen ofte er placeret for langt væk fra kroppen. Den konstante overstrækning belaster mere end bare hånden. Den belaster også underarm, overarm og skuldre samtidig med, at den ofte også medfører en dårlig holdning med vrid i overkroppen. Med en centreret mus som RollerMouse placeret centralt foran tastaturet anbringes du automatisk i en ergonomisk arbejdsstilling. Dermed forebygger du de overstrækninger og vrid, som du kender fra den traditionelle computermus. Når du bruger RollerMouse, får du en løsning, der gør det muligt at bruge begge hænder i en neutral og afslappet stilling tæt på kroppen. Du slipper helt for det unaturlige greb om musen og kan i stedet dele belastningen ligeligt mellem dine hænder.

RollerMouse eliminerer de gentagne bevægelser, der kan give smerter i nakke, skuldre, albuer og håndled. Med RollerMouse får du en helt ny måde at arbejde på. Det kan tage lidt tid at vænne sig til, derfor tilbyder vi også 14 dages gratis prøvetid!
 
Læs mere om alle RollerMouse fordelene

musearm

Forebyg og reducer smerter med Unimouse

Med Unimouse kan du hurtigt skifte håndstilling, så du bruger forskellige muskler og sener og undgår at holde hånden i den samme statiske position. Det justerbare design gør det muligt at ændre håndstilling, hvis du i løbet af dagen føler ubehag i et bestemt område af hånden. Hældningsvinklen kan justeres i et interval fra 35-70 grader og tommelfingerstøtten kan trækkes, vrides og drejes, så du finder den optimale hvile stilling til din tommelfinger. Dermed reduceres de risici, der er forbundet med underarmens pronation og du eliminerer gribesmerter, tryk på tommelfingerens rodled og mindsker belastningsskader.

Unimouse hjælper personer, der oplever muserelaterede smerter i underarm og fingre. Den kommer i et design, der ligner den traditionelle computermus, og er derfor nem at gå til.

Læs mere om alle Unimouse fordelene

Vær blandt de første til at modtage vores nyheder

Ergonomi, produkter samt tips og tricks

Reducer smerter og forebyg spændinger med en ergonomisk mus.