Tennisalbue / Epikondylit

Tennisalbue er en lidelse, der opstår ved gentagne bevægelser, overstrækninger, vibrationer, trykpåvirkninger, stillesiddende arbejde eller ubekvemme arbejdsstillinger. De gentagne belastninger af muskler, ledbånd, sener og nerver resulterer i begrebet tennisalbue.
tennisalbue

Hvad er tennisalbue?

Tennisalbue er en ganske normal lidelse, der kan opstå af flere forskellige årsager. Fælles for dem alle er, at de resulterer i overbelastning i samme område af underarm, arm eller håndmusklerne. Symptomerne er smerter på ydersiden af albuen, men smerterne kan også stråle op i overarmen og ned langs underarmens yderside. Lidelsen skyldes forandringer/betændelse i senen eller senefæstet på albuen, og opstår ofte efter kortvarige og intense overbelastninger, som f.eks. hækklipning eller brug af skruetrækker. Lidelsen kan også opstå ved ensidige bevægelser gentaget mange gange, som f.eks. snedkeri, maling eller brug af computermus.

tennisalbue

Hvordan behandler man tennisalbue?​

En behandling af tennisalbue går ud på at lindre smerterne og dæmpe betændelsesreaktionen. Derfor bør man forsøge at undgå den aktivitet/bevægelse, der forårsagede smerterne i første omgang. Skyldes det brug af mus, bør man derfor se på, om man kan ændre sin brug af computermusen, eller helt skifte mus fx til en ergonomisk mus. Der kan også være behov for at lave forskellige strækøvelser for området, der kan være med til at lindre smerter og ubehag.

tennisalbue

Kan man helt undgå lidelsen?

Man kan minimere risikoen for at udvikle tennisalbue, ved at kende risikofaktorerne. Er du kontorarbejder, med arbejde ved computeren, er det derfor en god idé at forholde dig til, hvordan du udfører arbejdet ved computeren. En forkert brug af musen kan vise sig efter en lang dag foran computeren. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan man opnår den bedste arbejdsstilling foran computeren – inden man begynder at mærke smerter eller ubehag.

Bemærk: Hvis du udvikler symptomer på musearm, der kan være relateret til dit job, skal du tale med din arbejdsgiver eller arbejdsmiljørepræsentant. Arbejder du meget med en computer, kan du undersøge, om der er mulighed for at ændre dine arbejdsopgaver eller om du kan skifte din almindelige computermus ud med en ergonomisk mus, der kan være med til at lindre dine smerter. Fortsætter dine symptomer råder vi dig til at kontakte din læge.

Prøv gratis i 14 dage

Prøv en RollerMouse, der forebygger og reducerer smerte og ubehag i nakke, skuldre, arme og hænder.
Vælg mellem RollerMouse modellerne: Red, Free3 og Pro3.

Reducer smerter og forebyg spændinger med en ergonomisk mus.