Musearm og belastningsskader

Musearm er en tilstand, der opstår i forbindelse med langvarigt arbejde med computer og mus.

Hvad er musearm og belastningsskader?

Begreberne musearm og belastningsskader omfatter lidelser, der kan opstå i forbindelse med gentagne bevægelser, overstrækninger, vibrationer, trykpåvirkninger, stillesiddende arbejde eller ubekvemme arbejdsstillinger. De gentagne belastninger af muskler, ledbånd, sener og nerver dækker over mange forskellige tilstande i skulderen, armen, håndleddet og hånden. Når du arbejder med en almindelig computermus, holder du underarm og håndled i en stilling, der afviger fra det normale. Justering af arbejdsprocedure samt variation mellem forskellige mus kan i nogen grad minimere generne ved musearm.

De mest almindelige lidelser

Her kan du læse lidt om de mest almindelige lidelser forbundet med musearm og belastningsskader.

Du kan finde flere oplysninger om lidelserne i patienthåndbogen på sundhed.dk.

Bemærk: Hvis du udvikler symptomer på musearm, der kan være relateret til dit job, skal du tale med din arbejdsgiver eller arbejdsmiljørepræsentant. Arbejder du meget med en computer, kan du undersøge, om der er mulighed for at ændre dine arbejdsopgaver eller om du kan skifte din almindelige computermus ud med en ergonomisk mus, der kan være med til at lindre dine smerter. Fortsætter dine symptomer råder vi dig til at kontakte din læge.

Prøv gratis i 14 dage

Contours ergonomiske mus er designet til dig, der bruger en stor del af din arbejdsdag foran en computer. Med vores ergonomiske mus kan du øge effektiviteten, forebygge spændinger og reducere smerter forårsaget af brug af traditionelle mus.

Bemærk: Dette tilbud er ikke rettet mod private slutbrugere, men udelukkende til virksomheder og deres ansatte.

Reducer smerter og forebyg spændinger med en ergonomisk mus.