Arbejdspladsvurdering - APV

Arbejdspladsvurdering (APV) kan være lige præcis den hjælpende hånd, der skal til, når I begynder på indsatsen for at forebygge og derved nedbringe antallet af sygefraværsdage i din virksomhed. Ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø er omkring en tredjedel af alle sygemeldinger afstedkommet af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, derfor er det også et krav i arbejdsmiljølovgivningen, at sygefravær skal indgå i APV.
APV

Arbejdspladsvurderingen er med til at skabe en bedre trivsel og dagligdag for medarbejderne

APV

En APV kan påvirke virksomhedens sygefravær

En arbejdspladsvurdering omfatter mange forskellige ting, der mere eller mindre direkte påvirker medarbejdernes trivsel og dagligdag, og derved også påvirker virksomhedens sygefravær. Ifølge arbejdsmiljølovgivningen er virksomheder påkrævet at tage stilling til sygefravær i deres APV, sygefravær bliver på den måde også en opgave for arbejdsmiljøgruppen.

Læs mere om APV og arbejdsmiljø her

APV

Hvordan hænger sygefravær og arbejdsmiljø sammen

Et højt sygefravær i en virksomhed kan skyldes mange ting, og er ofte en kompleks størrelse, der kræver en helhedsorienteret indsats. Kortlægning, ledelse, rammer, tidlig indsats og fælles ejerskab er alt sammen vigtige elementer i løsningen. En arbejdspladsvurdering hjælper virksomheden med at sætte arbejdsmiljøindsatsen i system.

Læs vores store guide til sygefravær – alt du skal vide, fra forebyggelse til løn og lovgivning. 

APV

Kortlægning, ansvar og rammer

For at kende opgavens omfang er det væsentligt at virksomheden kortlægger sygefraværet i virksomheden, både gennem statistik men også gennem samtaler med medarbejderne. Både dem der er/har været sygemeldt, og de der ikke har været sygemeldt. Det kan give en forståelse og et indblik, der er vitalt i definitionen af indsatsområder og ansvarsfordeling. Også fast definerede planer for medarbejdere, der allerede er sygemeldte, er væsentlige at adressere, når man arbejder med sygefravær i sin arbejdspladsvurdering.

Prøv gratis i 14 dage

Prøv en ergonomisk mus, der forebygger og reducerer smerte og ubehag i nakke, skuldre, arme og hænder.
Vælg mellem RollerMouse og Unimouse.

Reducer smerter og forebyg spændinger med en ergonomisk mus.